Simțul civic pe înțelesul oricui

Câți dintre românii exasperați că autoritățile nu-și fac niciodată treaba au ieșit astăzi să dea zăpada din fața blocului sau din fața casei sau au de gând să o facă mâine la prima oră?

În București ninge de două zile și eu văd foarte puțini bucureșteni care ies să elibereze trotuarele. Asta nu e obligația Primăriei, nici a Guvernului, nici a Președintelui, nici a STS-ului.

E treaba fiecăruia dintre noi să facem trotuarele circulabile atât pentru noi, cât mai ales pentru concetățenii noștri în vârstă, care nu mai îndrăznesc să iasă din case de frica nămeților.

Mie mi-a luat 30 de minute, o lopată și o cazma ca să curăț 35 de metri de trotuar.

Dragos Bucurenci zapada simt civicDacă ai făcut și tu asta, dau dacă ai de gând să o faci, aștept să-mi lași la comentariu o poză cu isprava ta. 

Dacă ți-a curățat altcineva trotuarul, poți să cureți, la rândul tău, trotuarul altcuiva sau poți să dai un share acestei însemnări ca să-i îndemni și pe prietenii tăi să facă acest minim gest civic.

Mulțumesc!

 

  1. Frumos gest! Ar fi perfect daca gestul tau n-ar fi ceva iesit din comun ci doar un lucru firesc. Poate ca prin puterea exemplului lumea isi va redescoperi simtul civic.

Leave a Reply