Un tehnocrat la Ministerul Mediului

Cristiana Pasca Palmer, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Am petrecut o dimineață foarte simpatică primind din toate părțile felicitări pentru iminenta nominalizare. Mai multe redacții și televiziuni anunțau „pe surse” că eram „confirmat” pentru portofoliul Mediu, Ape și Păduri. Știam că nominalizarea nu avea cum să urmeze, pentru că nu-mi fusese propusă, dar asta nu m-a împiedicat să mă bucur de gândurile frumoase pe care le-am primit.

După ora 2, au început să curgă întrebările despre viitorul ministru al mediului. Dacă o cunosc și ce părere am despre d-neaei.

N-o cunosc pe doamna Cristiana Pașca Palmer, dar citindu-i CV-ul pe LinkedIn nu pot să spun decât “Chapeau bas!” pentru această alegere.

După o carieră de 10 ani în societatea civilă la conducerea mai multor organizații ecologiste de prim rang, și-a desăvârșit studiile la unele dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ ale lumii: are un MPA la Kennedy School of Government (Harvard), un doctorat (fără dizertație) la Fletcher School of Law and Diplomacy (Tufts) și a urmat studii post-doctorale la Sciences Po.

Ultimii 5 ani și i-a petrecut la Comisia Europeană, ca funcționar public, ceea ce înseamnă că a trecut printr-o serie de competiții riguroase și extrem de selective. A început la Directoratul General Acțiune Climatică și a avansat până la funcția de șef al unității de mediu din cadrul Directoratului General Cooperare Internațională și Dezvoltare.

Doamna Pașca Palmer are exact genul de pregătire academică și de parcurs profesional pe care le am în minte atunci când mă gândesc la un ministru „tehnocrat”. Ca cineva care-și dorește de multă vreme o infuzie de competență reală la nivelul Executivului, nu pot decât să mă declar mulțumit de această nominalizare și să-i urez doamnei ministru „Succes!” și „Bon courage!”.

Foto: DailyMotion

 
 

Leave a Reply