Cinci zile, cinci arme, cinci uniforme

Dragos Bucurenci

Săptămâna trecută am avut privilegiul de a experimenta cinci dintre uniformele Ministerului Afacerilor Interne în cadrul unei campanii de promovare a Zilei Porților Deschise pentru Copii care are loc pe 1 iunie, între orele 9 și 13, la sediul M.A.I. din Piața Revoluției.

Vă invit să participați la acest eveniment pentru a-i cunoaște pe super-eroii în uniformă care își fac datoria pentru siguranța noastră.

Dacă vreți să vă faceți o idee despre cum arată o zi din viața acestora, aruncați o privire pe cele cinci spoturi pe care le-am realizat săptămâna trecută:

Trupele S.I.A.S. ­­– Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale

Am fost absolut dat pe spate de profesionalismul acestor luptători de elită, de calitatea pregătirii fiecăruia, de seriozitatea și de exigența cu care își tratează antrenamentele.

IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

A fost o bucurie să-mi pot exersa alături de paramedicii SMURD cunoștințele acumulate în timpul filmărilor la emisiunea “Lecția de Prim-Ajutor” și să-mi aduc aminte de stagiul de voluntariat pe care l-am efectuat în cadrul UPU Floreasca. Viața noastră și a celor dragi depinde de rapiditatea, profesionalismul și de devotamentul cu care acești super-eroi își fac datoria. Exercițiul la care am luat parte în cadrul Centrului de Pregătire a Pompierilor m-a convins, încă o dată, că suntem norocoși să avem un serviciu de urgență de calibrul SMURD-ului.

Jandarmeria Română – Detașamentul Misiuni Internaționale

Dragoș Bucurenci s-a antrenat alături de jandarmii din cadrul Detașamentului Misiuni Internaționale

Posted by Jandarmeria Română on Sunday, May 29, 2016

Trebuie să recunosc că interacțiunile mele cu jandarmii au avut loc mai mult cu ocazia protestelor. Așa că a fost o surpriză să descopăr că ei au atribuții mult mai diverse și extrem de importante al căror ultim scop este de a ne proteja de violență și de infracționalitate.

După o zi de antrenamente alături de Detașamentul Misiuni Internaționale, am ajuns la concluzia că jandarmii României merită mai multă înțelegere, respect și recunoștință din partea noastră pentru că fac o treabă extrem de grea și cu adevărat periculoasă.

În ultimii 13 ani, peste 1700 de jandarmi au participat la misiuni internaționale în Afganistan, Kosovo, Georgia, Mali și Haiti.

I.G.A.V. ­­­– Inspectoratului General de Aviație

Dragoș Bucurenci în misiune cu elicopterul MI-17

Posted by Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. on Monday, May 30, 2016

Am mai avut ocazia să zbor cu elicopterul, dar nu am mai participat niciodată la toate etapele pregătirii unui zbor. Vineri am avut privilegiul să particip la o misiune de monitorizare a traficului rutier, efectuată cu elicopterul MI-17 din dotarea Inspectoratului General de Aviație.

A fost impresionant să descopăr cât de mulți oameni, de la meteorologi la tehnicieni, sunt implicați în fiecare zbor de elicopter. De obicei, vedem doar piloții, dar succesul zborului depinde și de această mică armată de oameni care nu se văd și care rămân la sol.

Poliția de Frontieră

În anul petrecut la Bruxelles la Comisia Europeană am auzit multe discuții despre migrația ilegală, dar nu cred că poți pricepe adevărata dimensiune a acestei drame altundeva decât acolo unde ea se desfășoară zi de zi, la granițele Uniunii Europene.

M-am bucurat să-i cunosc pe polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, să le aflu poveștile și să particip alături de ei la un exercițiu de salvare a unei ambarcațiuni aflate în derivă. Sunt oameni extraordinari care se confruntă în fiecare zi cu situații dramatice. Prin profesionalismul și umanitatea de care au dat dovadă, mi-au câștigat definitiv respectul.

Super-eroi în uniformă

Nu uitați că îi puteți cunoaște pe acești super-eroi în uniformă în cadrul Zilei Porților Deschise pentru Copii, eveniment care are loc pe 1 iunie la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în Piața Revoluției din București, între orele 9 și 13.

  1. Salut! Sunt mii de astfel de eroi ce isi dedica timpul, viata, efortul ca sa faca ceva pentru tara asta. Masina de lucru trebuie sa fie perfecta si parcul lor auto sa fie impecabil functional. Ca sa faca treaba buna si rapida.

Leave a Reply