21 de kilometri, 150 de instituții

Dragos Bucurenci Bucharest Marathon

Acum un an nu alergasem niciodată mai mult de 5 km, dar prietenii de la Fundația Hope and Homes for Children Romania m-au convins să-mi depășesc această limită, iar Alex Gâlmeanu, Ioana Banu și Cori Grămescu m-au ajutat s-o fac, alergând împreună cu mine câte 10 km fiecare la Bucharest MARATHON.

Mi-am promis atunci că peste un an o să încerc și un semi-maraton și, deși în mai am alergat fără probleme 10 km cu Emi Gal la Bucharest HALF MARATHON, acum eram gata să nu mă țin de promisiune pentru că nu am apucat să mă antrenez cum trebuie.

Dar m-au inspirat Vladimir Drăghia și Cristian Botan care și-au propus, de asemenea, să-și depășească limitele duminica asta. Și m-au încurajat sfaturile lui Andrei care este un model nu doar de sportiv, ci și de coach.

Iar cel mai tare m-au motivat colegii de la Hope and Homes for Children care și-au propus acum 18 ani să închidă toate instituțiile de tip vechi de creștere a copilului din România. Pare o muncă sisifică, dar ei reușesc s-o pună în practică, instituție cu instituție. Și în câțiva ani vor reuși s-o ducă la bun sfârșit.

Poate nu știați, dar la începutul anilor 2000 în România aproape 100.000 de copii creșteau în infernul orfelinatelor, al căminelor-spital și al centrelor de plasament. Astăzi, mai sunt doar 8000 de copii în 150 de astfel de instituții. Deci se poate!

Așa că am să le urmez exemplul și am să-mi țin promisiunea, alergând 21 de km duminică. Evident, dacă o țin în ritmul ăsta, e destul de limpede ce mă așteaptă anul viitor…

Nu mai îndrăznesc să vă cer să donați pentru că ați făcut-o deja cu foarte multă generozitate de ziua mea, așa că de data asta am făcut eu o donație pe pagina de fundraising a lui Cristian Botan pentru programele care previn separararea copiilor de familie.

Dacă totuși vreți să vă alăturați acestei donații, o puteți face aici. Vă mulțumesc și sper să ne vedem cu bine la FINISH!

Leave a Reply