Andrei Oisteanu la “Cultura libre”

Diseara, sau – mai bine zis – un sfert de ceas inainte de miezul noptii, Andrei Oisteanu, Eugen Ciurtin si Mihai Neamtu, de la Asociatia Romana de Istorie a Religiilor sunt invitati la Cultura libre pe TVR1.

Zilele astea are loc la Bucuresti Congresul European de Istorie a Religiilor, eveniment care re-pune Romania pe harta acestei discipline. Spun “re-pune” pentru ca cel care a facut-o prima data a fost Mircea Eliade, romanul pe care-l sustin in Top 10 Mari Romani.

Diseara discutia va porni de la un fapt amutitor – in Romania nu exista o catedra de istorie a religiilor la nici una dintre universitatile de stat sau particulare. Mai departe vom incerca sa aflam ce se poate face pentru ca mostenirea celui mai important roman din afara granitelor tarii sa fie cunoscuta si multiplicata si la noi in tara.

  1. Nu ma asteptam sa aveti prea multe comentarii la aceasta ultima emisiune pentru desi Eliade s-a nascut in ROmania nu suntem o tara de intelectuali ci una semidocti.Mi se pare un eveniment deosebit care cred ca, din pacate, la nivelul filozofilor marxisti va stirni umori si invidii dupa care uitarea.
    Sa dea Dumnezeu sa nu fiie asa

Leave a Reply