Nimicul public in dezbatere la “Cultura libre”

Dezbaterea de la Cultura libre din seara aceasta se articuleaza in jurul reality-show-urilor dambovitene. Invitati: Ernest (de la Big Brother), realizatorul emisiunii “Tradati in dragoste” la Prima TV, Dragos Vasile, Redactor-sef al revistei “Maxim” si Dr Mugur Ciumageanu, coordonatorul Centrului National de Sanatate Mintala.

Pornim de la vocile care au contestat din start reality-show-urile. Protestul “Bani de liceu”, realizat de PulaFashion si revista “Maxim”, a fost, probabil, cel mai cunoscut.

Vrem sa aflam unde trebuie trasata granita intre morala publica si cenzura audio-vizuala. Mai multe detalii aici.

Irinel Columbeanu, dupa cateva amanari, a refuzat sa participe.

Si tot la categoria “vesti bune”, istoricul Neagu Djuvara a confirmat prezenta pentru editia de saptamana viitoare, intitulata “Istorie, bibelou de termopan” si dedicata Centrului de Istorie a Romanilor infiintat cu sprijinul lui Gigi Becali. Celalalt invitat este istoricul Alex Mihai Stoenescu, coordonatorul Centrului.

  1. Dragoş, offtopic puţin:

    felicitări, m-am uitat la showul mari români, a fost un proiect foarte bun, am învăţat foarte mult (am stat mulţi ani în străinătate, nu sunt chiar pus la punct în priviţa culturii şi istoriei româneşti); de mult traduc texte culturale şi politice româneşti pe limba maghiară, dar în seara de sâmbătă mi-sa făcut chef de a-mi dezvolta studiile ce priveşte cultura română.

    de fiecare dată, când am oportunitatea de a citi, sau asculta dezbateri culturale româneşti, mă mir ce distanţă mentală s-a format între cultura română şi cultura maghiară din R., nu ne cunoaştem (dar avem aceaşi idei asupra identităţile culturale), nu prea avem forumuri comune, şi îm-i pare foarte bine, că – aşa mi-se pare-, sunt oameni de cultură cu care am idei în comun, indiferit de limba maternă pe care o vorbim.

    Despre Eliade: fiind cât-de-cât expert în istoria religiilor, Eliade a fost o revelaţie extraordinară pentru mine, citisem de multe ori, mi-a schimbat total punctul de vederea asupra istoria religiilor, şi de mulţi ani este punct de referinţă când scriu ceva în tema susnumită.

    încă o dată felicitări, a fost o dezbatere bună, îm cer scuze pentru posibile greşeli gramaticale sau ortografice, nu-mi e limba maternă.
    ciao. nelli

Leave a Reply