Bucurenci vs Ghiu: cum a fost

Zice Cristina Foarfa pe Metropotam:

“Cu bulina de “interzis minorilor” sau fara, textele au fost incisive, foarte bine scrise si citite. Miron Ghiu ne-a spus povestea “iacului de preerie” cu inclinatii halucinogene si ore fixe pentru ciuperci iar apoi a dat indicatii despre cum se scrie un roman pe pielea iubitei, pas cu pas. As vrea sa citesc, pe piele sau nu, un roman scris de Miron Ghiu.

In timp ce citea Bucurenci, imi suna in minte ce zicea Florin Iaru in prefata de la RealK: “Sex? Orgii? Asa ar fi fost trendy, dar eroul sufera de o ciudata forma de pudoare si nu-si aduce aminte. Cel mult, una, doua aluzii cu multa perdea.” Textul de aseara compenseaza, nu intr-un mod de show-off, ci intr-unul literar, asumat si cu o doza buna de ironie. O poveste cu medicamente si sex, bine construita, fluida si usor de urmarit, legata, fara ezitari si fara excese inutile. “

Recenzia se cheama DJ Set literar. Citeste-o pe toata pe Metropotam.




Foto: Ruxi Pop

Foto: Anca Pavlon

  1. Ce misto! Intrasem pe blogul tau, fix sa intreb cum a fost spatenspate, si iacata-ma in fata postului.Aaaa, poate este de la mine, dar nu vad decat prima si ultima poza.

  2. Cum iti promiteam, ceva mai sus, ma intorc la comentariul meu despre lectura din “Frame”.
    Inainte de toate, atmosfera. Un club simpatic, cu tineri asijderea, mult muieret neintarcat, in fine, placut…
    Un repros: daca e ora 21, ora 21 sa fie!
    Textul tau. Simpatic, pe alocuri ironic, bine primit, desi oftaturile si rasetele muieretului de serviciu m-au umplut de furie (ceea ce m-a si determinat sa plec, in timp ce Ghiu se caznea sa dea citire unui text propriu, insipid, incolor, citit ostentativ dintr-un laptop care-mi facea impresia unui zebre aplatizate dupa ce se vor fi urcat pe ea sa o stoarca de idei, Paunescu si Vadim Tudor la un loc…)
    Mi-a placut aruncarea teatrala a foilor citite pe jos… Ar fi urmat ca unele admiratoare sa le culeaga, pastrandu-le in colectia personala, pentru a le afisa iar cand se vor putea lauda ca altadata Maytrei cu iubirea eliadesca.
    Au fost si admiratori, mai decenti, as spune, decat muieretul admirator de texte citite sub clar-obscur de bec. Unii dintre ei, deloc indiferenti mai degraba la tine decat la textul tau…
    O prezentare initiala ratata, o fatuca (nu rezist sa reiau formula lui Cristoiu) ce parea adusa acolo impotriva vointei ei si multa baibaiala preliminara, ca pentru o liceeanca prinsa cu tema nefacuta la ora de fizica atomica.
    In rest, multe fitze, fitze si iar fitze…
    In linii generale, impresie proasta…
    Poate ca la “Cultura libre” o sa ma mai uit…
    Florin

Leave a Reply