Errata: Apocalipsa nu merge nicicum

Am pus acum o saptamana pe blog un pamflet la adresa inginerilor, Apocalipsa merge si-asa, publicat in miezul galcevei inginerilor cu poetii din Almanahul Catavencu de anul trecut. Rau am facut. Scos din cotext, textul suna atat de serios incat m-am intrebat si eu daca nu cumva fac figura de colportor de bancuri cu blonde, evrei si avocati. Din pacate, indoiala nu m-a convins cu totul si am apasat Publish.

Au fost cateva comentarii de bun simt in marginea textului si le multumesc celor care le-au facut: mai abitir decat argumentele, tonul acestor comentarii m-a convins ca mi-am ales o tinta prea vaga, ca s-o pot nimeri cu-adevarat. Am sters pamfletul de pe blog pentru ca un numar insemnat dintre cei vizati nu meritau sa fie expusi la o bascalie gratuita care astazi nu-i mai priveste, daca i-a privit vreodata. Imi pare doar rau de comentarii, meritau pastrate, dar am apasat Delete la fel de iute pe cat am apasat Publish. Nu stiu cat sens mai fac in lipsa pamfletului, dar ma simt dator sa le reproduc chiar si asa. Mea culpa.

At 12:12 PM, rox said…

Ai desfiintat de tot inginerii. E una nu pot sa vorbesc in numele tuturor ci doar in numele celor pe care ii cunosc si pe a caror diploma scrie inginer, nu suntem asa.
Nu stiu cat de ingineri suntem ca ingineri de software, dar tot gandire matematica si logica avem la baza. Si crede-ma gandim si ne punem si alte probleme decat ceea ce facem ca sa ne castigam painea. Atata logica in fiecare zi cere si putina gandire libera, putina visare, poezie sau muzica.
Probabil ca sunt si ingineri ca cei despre care vorbesti, dar slava domnului nu in jurul meu. Invatand sa gandim logic si practic nu inseamna ca doar asa gandim, am innebuni, nu adormim visand aplicatiile la care lucram si nici nu vedem linii de cod peste tot, dar cautam logica peste tot, asta recunosc.
Un inginer nu e doar un instrument care aplica o metoda, un inginer are nevoie de viziune si imaginatie sa isi faca treaba, mintea lui cauta mereu si nu oboseste.
Nu pretind ca suntem intelectuali,ci doar oameni care think outside of the box( folosirea expresiilor in engleza e defect profesional, traducerea in romana suna stupid, in engleza suna mai shmecher).

At 12:34 PM, laurentiu said…

Draga Rox, un text de asemenea penibilitate ca cel al lui Bucurenci nu merita efortul de a raspunde.

At 2:04 PM, Anonymous said…

Sunt inginer de aparatura medicala si “profesorul” medicilor in utilizarea aparatelor super-sofisticate ce uneori ne salveaza viata. Nu sunt un obtuz dar nu inteleg de unde vine ura asta pentru o meserie care pana una alta, unora ni se potriveste manusa. Un articol trist, Dragos…

At 8:01 PM, un intelectual cu pretentii said…

nu e trist articolul, ci e prost. e “merge si-asa”. avea niste premize interesante, dar si-a batut joc de ele, s-a lasat dus de val, a exagerat unde nu era cazul, etc. si nu si-a acordat ragazul necesar unei teme delicate si ambitioase. in final, reuseste doar sa jigneasca si sa para apucat, nicidecum sa explice vreo stare de lucruri si sa mai arunce vreo lumina asupra tagmei ingineresti si influentei sale asupra romaniei. daca stau sa ma gandesc, mda, pare un articol scris de un… inginer!

At 9:01 PM, Anonymous said…

mi se pare ce de data asta ai cam dat-o in bara domnule bucurenci…poate nu asta a fost scopul articolului dar a sunat ca o insulta la adresa inginerilor…they’re humans,just like you…oameni cu o slujba ca multe altele,drept care nu vad de unde ai dreptul sa ii desfiintezi de tot…poate ca totusi nu am fost eu in stare sa inteleg ce ai vrut de afpt sa spui…oricum,am fost dezamagita sa-l citesc…

  1. domnule Bucurenci,

    “a face sens” in limba romana nu face logica, daca ma-ntelegeti… 😀
    la lecturile dvs. mi se pare copilareasca o astfel de infatuare lingvistica.

  2. Cred ca aceasta confuzie acum reparata tine de o, din fericire, trecatoare infatuare. Eu sunt “economist” (pun ghilimele pentru ca termenul este cam prea generic) si mi s-a aruncat in fata ca as fi consumerist. O confuzie voita intre teoria economica si consumerismul ca fenomen social, care asa cum mai spuneam eu, nu este promovat de contabili si de analisti financiari ci de publicitari sau de Dragos Bucurenci cand ne spune prin ce cluburi sa mai mergem si la ce terase sa ne facem veacul ca sa fim “cul”.

    Nu stiu ce poate determina asemenea afirmatii. Poate fi lipsa de experienta – este usor sa iti dai cu parerea din varful patului, cand stii doar la nivel teoretic sa faci diferenta intre “technical and soft skills”. Dar la fel de bine poate fi o pornire disperata de a iesi cumva la suprafata, deasupra gloatei.
    Si ca sa schimb usor subiectul, fac o gluma si iti spun Dragos ca celebritatea se plateste. Asa cum Britney Spears trebuie sa fie atenta la ce declara in presa pentru ca influenteaza educatia tineretului american, asa si tu trebuie sa ai grija mare cand apesi “Publish”. Sacalii sunt pe faza!

Leave a Reply