Basescu Gate

“O alta valoare pe care cu totii o stim si o recunoastem este responsabilitatea sociala. Putini oameni, daca ne referim la noi, la romani, ar face ce a facut Bill Gates prin infiintarea Fundatiei Bill & Melinda Gates, fundatie in care si-a pus cea mai mare parte a averii. Obiectivul ei este sa intoarca un ajutor catre societatea din care a venit prosperitatea personala, sa intoarca un ajutor prin programe sociale. 



Si la noi vedem acte de caritate, dar adesea acestea par acte prin care se manifesta mila. Fundatia Bill & Melinda Gates distribuie sprijin plecand de la premisa ca parte din avere trebuie intoarsa societatii.”

(Traian Basescu decorandu-l pe Bill Gates cu Steaua Romaniei in grad de Mare Comandor)

:: sursa: www.csr-romania.ro

  1. discursul a atins o fateta f importanta a donatiilor: atitudinea fata de beneficiari. In timp ce statul care redistribuie sau ONG-urile fac donatii cu caracter impersonal, pe motiv ca repara o nedreptate, donatiile spontane ale persoanelor fizice au ca motor mila, iar multi dintre donatorii de felul asta nici nu incearca sa ascunda sentimentul care ii impinge sa faca ce fac.

  2. donatiile la noi se fac din “mila”.
    indiferent daca aceasta mila este fariseica(vedem Becali)sau porneste din simpla ignoranta privind actul de caritate;
    Bill Gates vrea sa dea inapoi pentru ca isi da seama ca oricum va fi uitat. decat sa ajunga banii sai pe mana unei generatii care o sa sparga tot mai bine ii doneaza.
    de ce face asta? cred ca datorita faptului ca a constientizat apartenenta sa la RASA UNANA. paradoxal, dar daca ne gandim mai bine nu prea multi constientizeaza asta, pentru ca pun propria persoana inaintea tuturor.
    apropo,eu consider ca premiile nobel sunt cel mai important act de caritate.

Leave a Reply