Pedaleaza si da mai departe!

Traficul in Bucuresti e un calvar. Petrecem cateva ore pe zi in blocaje. E aproape imposibil sa ajungi la timp la o intalnire.

Suntem agresati permanent de claxoane si tevi de esapament.

Trotuarele se imputineaza, iar aerul devine tot mai greu de respirat. Putem sa schimbam ceva in orasul asta? Hai sa incercam.

Vino cu bicicleta vineri, 22 iunie 2007, de la orele 19.30, in fata Primariei Capitalei sa dam din pedale. Se da si la televizor.

P.S. Echipa d filmare e de la o emisiune de protectia mediului kr va fi foarte misto. am vazut pilotul :)))

  1. nu stiu mah…si cu bicla e cam pericol. eu merg pe jos. sau cu metroul. doar seara ce mai folosesc masina. si pt deplasarile in afara orasului. dar nu din spirit ecologic. ci din doua motive egoiste: confort si prezervarea sanatatii mintale.

  2. Ce o sa faceti deseara cu bicicletele? Critical mass?

    Orice ar fii, ma bucur ca faceti ceva. Si eu sunt un biciclist (din Arad) si tare as vrea ca si tara noastra s-o ia pe urmele tarilor din Europa de nord-vest. 8->

  3. Salut initiativa, numai ca romanul nostru, sau mai bine zis bucuresteanul nostru, face o zi parada si restul vietii isi bate joc de ziua in care a facut parada….sper sa va reuseasca din tot sufletul ca l-am vazut si pe dl Mandrutza spre Constanta, dar dansul de ce nu se duce zilnic la munca pe jos sau cu bicla? Tot in masina se suie, tot polueaza!Acum pleaca la Istanbul cu barca cu panze..audienta ma-sii de viata!

  4. Sunt oameni care circula cu masina, vad ca nu exista piste pentru biciclete, murmura ceva in timp ce stau la semafor si zic ca asa ceva nu e posibil, iar apoi isi continua drumul pana la urmatorul semafor, pentru ca in urmatoarea dimineata sa se suie din nou in masina.
    Sunt oamenii care aleg bicicleata, circula cu ea, sau de fapt incearca si pentru care lipsa pistelor si a locurile amenanjate e mai mult decat…”hmm..da..nasol.”.Nu.E stupid, e absurd, e pur si simplu un aspect, “mic”, de altfel, care lipseste si care rupe o bucata din Dulcea Romanie si din Bucuresti.
    Toata lumea vorbeste despre incalzirea globala, sfarsitul lumii, epuizarea resurselor, toti sunt implicati verbal si putini chiar fac ceva.
    E greu sa circuli cu bicicleta in Bucuresti.Nu e imposibil. Dar trebuie sa existe o schimbare, care e necesar sa inceapa de la noi. Pentru ca da, e mai comod sa ai masina, e mai comod orice altceva decat sa te enervezi, sa te infuri cand vezi strazile din bucuresti, si chiar sa te scoli intr-o dimineata si sa vrei sa faci ceva. Daca nu pentru orasul asta, macar considera-te egoist si fa ceva pentru tine, de la tine mai departe.
    Am 17 ani si e nasol sa umblu cu bicicleta prin Bucuresti. Sunt multe lucruri care lipsesc si la fel de multe care pot fi realizate.

  5. Dragos Bucurenci

    @ Anonim 3:22 PM

    Mandruta merge cu bicicleta o zi pe saptamana la serviciu si in alta zi cu scuterul.

    Daca fiecare am face ceva constructiv in loc sa ne pierdem vremea cu comentarii acide, aerul din Bucurestiul ar fi cu siguranta mai respirabil…

  6. mandruta si cu ministrul mediului e totusi bine ca au aparut la tv cu toate ca intentia era sa isi faca reclama, e de admirat ca au mers cu adevarat pe bicicl.
    se poate profita de chestia asta.. ii vrajesti pe parlamentari sa isi faca reclama si cu fiecare ocazie se precizeaza scopul folosirii bicicletei.
    poate nu m-am exprimat chiar asa bine, dar intelegeti voi 😀

  7. Mai lasati/va masina acasa si mergeti cu bicicleta. Numai atunci cand chiar nu poti merge cu bicla din motive bine intemeiate sa mergi cu masina. Astfel se descongestioneaza traficul si se reduce poluarea. Sunt impotriva celor care siau luat scuter. Scuterul polueaza si bazaie mai tare decat o masina. Sunt impotriva pistelor pe trotuare, care sunt impracticabile, pline de denivelari, de ocolisuri, de gropi, prea inguste, pe care nu poti merge cu o viteza care sa fie atractiva pentru mersul cu bicicleta. Sa se amenajeze niste benzi de ghidaj, pe sosea, repet, pe sosea, la o latime de 1,5/2 m pe partea dreapta a soselei pentru biciclisti. Bucurenci, daca esti pe aici, te rog sa ma contactezi la 0744.158.497. In fiecare ultima Vineri din fiecare luna se desfasoara Critical Mass Riding in Bucuresti, cu intalnire la Parcul Izvor, pe aleea principala, la orele 18.00. Florin. Intra si pe http://www.ciclism.ro la Forum.

Leave a Reply