Pune capac mizeriei din Delta! (campania de toamna)

Vineri am incheiat campania de toamna a proiectului “Pune capac mizeriei din Delta”, derulat de Asociatia “Salvati Delta – AC” impreuna cu URSUS Breweries si Mobexpert.


In total, peste 600 de voluntari (jumatate au fost angajati ai URSUS Breweries si cealalta jumatate elevi din scolile tulcene) au strans aproape 4,5 tone de gunoaie, dintre care peste 100,000 de sticle tip PET.

Toni Opris (Salvati Delta), Lucia Ana Varga (Secretar de Stat Ape), Andra Samson (URSUS Breweries)

Estimarile Administratiei Rezervatiei de anul trecut spun ca aproape 40 de tone de sticle de tip PET zac aruncate pe teritoriul Deltei.

Tabara de curatenie organizata asta vara de Asociatia “Salvati Delta – AC” impreuna cu Energy Holding a strans la randul ei peste 6 tone de deseuri.

Lucia Ana Varga, Philip Weller (Secretar General, Comisia Internationala pentru Protectia Dunarii), ES Donato Chiarini (Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania)

In cadrul campaniei din primavara, sponsorizata de URSUS Breweries, compania a donat Primariei Murighiol o presa de balotat PET-uri, astfel ca toate ambalajele de plastic colectate de noi anul acesta au fost balotate si trimise la Tulcea spre a fi reciclate.

Dupa ce Primaria din Sf Gheorghe a refuzat sa-si duca la indeplinire sarcinile asumate in cadrul Taberei de curatenie, si PET-urile colectate la Sf Gheorghe au luat drumul Murighiolului, pe cheltuiala Asociatiei, de unde au fost trimise la Tulcea pentru reciclare.

Lavinia Sandru si Daciana Sarbu la conferinta de presa

La evenimentul de vineri au strans PET-uri, cot la cot cu voluntarii proiectului, ES Donato Chiarini, Seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Andrei Haret, Managing Director Interimar al URSUS Breweries, Philip Weller si Lucia Ana Varga, Secretarul General si Presedintele Comisiei Internationale pentru Protectia Dunarii, Daciana Sarbu, Lavinia Sandru, Cristiana Copos, Razvan Fodor, Liviu Mihaiu.

ES Donato Chiarini

ES Donato Chiarini: “Am văzut multe ONG-uri, dar acesta este primul despre care aflu că pune mâna la propriu pe gunoi. Este minunat că învăţati un număr mare de tineri să fie responsabili faţă de mediul înconjurator. Ceea ce faceţi aici, la capătul unui mare râu european, sper că va fi un exemplu pentru toate ţările prin care mai trece Dunărea”

Imagini din cadrul campaniei “Pune capac mizeriei din Delta!” vor fi difuzate vineri, la 20:30, pe Realitatea TV la “Romania Verde”.

Leave a Reply