Chemare tovărăşească


Muzeul Ţăranului Român organizează Cântarea României. Ultima ediţie. Vom aduna împreună obiecte ale comunismului şi le vom întreba de sănătate. Le vom asculta şi înregistra poveştile şi ne vom întreba ce rost mai au obiectele astea în lumea de azi.

Dacă vrei să pui umărul la organizarea şi buna desfăşurare a expoziţiei scrie un mail la larevedere@muzeultaranuluiroman.ro sau Siminei Bădică la siminarb@gmail.com. Detalii vei primi pe mail şi la o viitoare întâlnire cu toţi voluntarii.

Poti să ajuţi şi fără să fii voluntar: pune o ştire sau afişează poster-ul la tine pe blog.

  1. Dragos, cu mare drag pun posterul in blog. N-ar fi mai intelept insa ca in supra titlu sa scrie “organizeaza” si nu “oganizeaza”?

    Intreb si eu…

    🙁

  2. Mai Dragos ce tot faci domn’e apel la noi?! Lucrezi la TV; ia si tu niste imagini de pe la montaj cu politicieni. Ca majoritatea au jurat credinta partidului 🙂
    I-a recuperat societatea romaneasca in celebra hora “1 pas inainte si 2 inapoi” de nu s-au vazut. Si uite ce capitalism vopsit am scos. Pai nu?

  3. @ andras
    Da, tare asta cu “reoganizeaza”. Eu nu am observat sincer fiindca eram preocupat de logica ordinii recuperare – refolosire – reconditionare. Dupa parerea mea intai reconditionezi si apoi refolosesti…Spune multe despre cat de serioasa e treaba. Superficialitatea pare sa fie specialitatea fratilor Bucurenci.

  4. Mai Andrei, se mai intampla si la case mai mari. Importanta e reactia in astfel de imprejurari… Altfel, “merg pe mana” ideii, dorindu-le succes! Si astept corectura aia odata…

  5. Actiunea dubleaza, poate cu haz, poate cu melancolii decrepite (mai stii?) o frumoasa carte a lui Stefan Bastovoi (“Iepurii nu mor”) si Vasile Ernu (Nascut in URSS). De ce nu si al lung metrajului “Good bye, Lenin!” Ca sufletul depoziteaza obiecte, reciclabile sau nu, asta o stie, sau cel putin o banuieste toata lumea. Ma tem insa ca initiativa voastra va fi asociata cu muzeul lui Mititelu de la Craiova.

    Sarind de la una la alta, sprintar, sa va propun si eu relicve ale epocii de aur transformate in pixeli: o scurta vizita pe forumul Partidului Alianta Socialista. Umorul involuntar depaseste cu mult productiile OTV.

  6. Te admir pentru ceea ce încerci să faci, chiar dacă e inutil. Ar trebui însă zeci de ani de educaţie, formarea paternurilor, pentru a rezolva ceva. Am să parafrazez şi eu:
    Universul, prostia şi nesimţirea sunt infinite. De univers nu sunt prea sigur.

  7. Formarea paternurilor?? Asta e chiar tare…te referi probabil la inlcouirea lb. romane cu romano-engleza, nu? In romaneste nu stii sa te exprimi? Mare tristete…

  8. Crina, esti o fire artagoasa; si asta nu scuza lipsa de idei. Obisnuinta de a cauta nod in papura si de a te rasti face parte din recuzita neinspirata a imbecililor…

    Pe de alta parte, e putin hilar sa vorbesti in numele unei limbi din care nu cunosti se pare, decat punctele de suspensie care sa-ti sublinieze indignarea.

  9. Ma tem ca obisnuinta de a folosi “neologisme” inutile face parte nu din arsenalul imbecililor, dar cu siguranta din al celor care fie nu prea (mai) stiu limba romana, fie vor sa para destepti si sa-si ascunda alte frustrari, cum este cu siguranta cazul tau; genul caruia ii place sa se auda vorbind, sa se ascunda in spatele cuvintelor, un fel de “forma fara fond” care ii place lui Bucurenci atat de tare.
    Iar obisnuinta de a cauta nod in papura este motorul progresului stiintific; ti-as recomanda vreo 10 carti pe tema asta, sa le citesti, sa stai pe ele vreun an si dupa care sa vii sa vorbim.

Leave a Reply