Planeta e mă-ta!

Discuţie despre posibile mesaje care să-i motiveze pe români să dezvolte un comportament responsabil faţă de mediu. Se cade de acord că nu trebuie folosite cuvinte dificile, că trebuie să i se vorbească omului pe limba lui. Şi atunci Aurora Liiceanu propune:

Poartă-te cu planeta cum te porţi cu mă-ta!

Genial. L-aş contrage şi l-aş folosi ca slogan pentru o organizaţie ecologistă:

Asociatia “Salvaţi totul!”
Planeta e mă-ta!

  1. Daca asta e banc, e mai tare ca unul zis de Teo de la Cafe Deko. De exemplu, ce banc ar fi zis Teo pe tema asta. Si citez:

    “Cum zice planeta la un dans din America de Suc? Planetangou!”

    HA HA HA HA HA HA HA. Tare Teo asta.

  2. Iulian-Anton Brudiu

    Motivat de afirmatia Aurorei Liiceanu, mi-am salutat azi unul dintre prieteni spunandu-i ca “planeta e ma-sa!”. “Ba ma-ta!” mi-a replicat, neintelegand initial despre ce e vorba. “Ba ma-ta!” i-am spus si eu mai apoi, si am continuat asa ceva timp. Nu m-a deranjat, mai ales ca stiam semnificatia din spatele cuvintelor. I-am explicat si lui si a-nceput sa rada. I-a placut. Un salut ca asta ne trezeste pe buna dreptate responsabilitatea asupra mediului. Am hotarat sa-l folosesc frecvent. Multumesc Aurorei Liiceanu!
    iulian.weblog.ro

  3. “Planeta e ma-ta!”ma gandeam ca ar suna mai…frumos:”Planeta e mama ta!”in primul rand trebuie sa li se spuna asta politicienilor si marilor industriasi care,stim prea bine ca au un scop in viata:banii si puterea.In al doilea rand suntem noi,ceilalti poluatori.Eu as adauga ca planeta e tare bolnava si are nevoie de o ingrijire speciala.

  4. Poate si asa vom face sa creasca copacii – la UnArte – “Atelier Tipografic” – ;Cum fac oare olandezii cu “planeta ma-sii”?!- si pigulind fiecare litera…; poate gasim aici modalitatea mesajului potrivit! S’avem grija de copaci…da!da!…nu de buruieni…

  5. E asa de greu sa le atragi atentia romanilor, mai ales in probleme de mediu! Suntem atat de ignoranti si ne credem noi buricul pamantului. Si ce daca padurile din jurul Bucurestiului sunt pline de hartii, peturi si alte ” animale”, noi suntem mai smecheri. Doar n-o sa ne agatam de macarale ca cei de la Green Peace. Mizez pe fiica-mea care e la camin si ma intreaba de ce arunca unii oameni hartiile pe jos. Si daca as putea face un gest pentru generatia mea,l-as face.

Leave a Reply