Copacul de hârtie plantează

Copacul de hartieClaudia Catană de la Copacul de hârtie te cheamă să plantezi:

Saptamana asta plantam! In total 1.120 de copacei (tei, castani, platani si altii cu nume ciudate dar foarte frumosi:)) Sunt copaci cumparati din cele 97.115 kg de hartie si 12.199 kg de carton colectate in perioada aprilie-septembrie 2007.

Suntem siguri ca v-ati intrebat de ce intarziem atat de mult.
Raspunsul este unul pur romanesc: pentru ca am batut la multe usi pana am gasit una deschisa. Cu tristete trebuie sa afirmam ca desi Bucurestiul are nevoie de spatii verzi este dificil sa duci la bun
sfarsit o astfel de initiativa. Insa… mai bine mai tarziu decat niciodata.

Desi am incercat sa evitam disiparea pe zone si zile, nu am reusit.

Prin urmare suntem gata sa plantam in mai multe locuri, in general intre blocuri, situate toate in sectorul 1. Inca nu stim concret care sunt aceste zone, ADP sector 1 urmand sa ne dea luni 19 noiembrie lista cu locurile, incercand sa ne puna totusi la dispozitie 2-3 locuri mai mari nu multe si f. mici (o sa adaugam adresele pe site).

Pentru a castiga ceva timp cu organizarea am creat 3 adrese de mail:
– joi@copaculdehartie.ro
– vineri@copaculdehartie.ro
– sambata@copaculdehartie.ro.

Ne asteptam ca de la fiecare donator de hartie sa participe 2-3 voluntari. O sa mergem pe principiul ‘primul inscris are drept de plantare:)’ Daca nu sunt suficienti voluntari, copacii vor fi plantati de personalul de la ADP.

Ex: daca pentru ‘joi’ se inscriu 300 de voluntari si noi avem de plantat 200 de puieti, trimitem mail cu locul de plantare la primele 200 de mailuri primite.

Agenda de plantare:
– joi, vineri si sambata in intervalul 11 – 16
– daca ploua/ninge NU se planteaza
– uneltele exista
– avem nevoie de 2-3 voluntari pe companie
– probabil veti petrece mai mult timp in trafic decat la plantat:) Sa plantezi un copac iti ia maxim juma’ de ceas. INSA MERITA TOT EFORTUL!

Va asteptam!

Nota 1: Miercuri este o sesiune de plantari “oficiala” la care participa reprezentati ai Primariei Sect 1 si ai sponsorilor, mass-media.
Nota 2: Dupa ce ne linistim cu partea asta cu plantatul, trimitem si raportarea cu cat s-a strans de la fiecare si cat inseamna asta in copaci.
Nota 3: Ne cerem scuze daca ati primit mesajul de doua ori.

Claudia Catana
Copacul de Hartie – o initiativa mediaORG
0721-25.22.24

  1. Alexandra, daca trimiti e-mail la joi/vineri/sambata@copaculdehartie.ro, nu vad de ce sa nu poti ajuta si tu. In principiu, pe site-ul lor se poate inscrie oricine ca voluntar. Eu nu sunt angajat al unei firme cu care ei colaboreaza, m-am inscris mai demult ca voluntar la ei si iata ca am primit azi e-mailul.
    Ne vedem acolo!

Leave a Reply