Moş Niculae în Ţara Prinţeselor

Doamna din tura de noapte de la butic, cu care am de câteva luni o relaţie aproape familială, mă-ntreabă dacă mi-aduce Moş Niculae ceva. Păi Moşul a trecut deja pe la Tăşuleasa şi mi-a adus o pereche de păpuci Haix (foarte tari, Moşule, nu-i mai dau jos din picioare!), mi-a făcut Moşul un buget beton la organizaţie şi peste-o săptămână mă trimite Moşul în concediu aproape medical peste mări şi ţări. Să-mi tihnească!

Acum, domniţelor care citesc blogul, Moşul le aduce un test pentru prinţese, tălmăcit de Şerban Foarţă. Să facă bine domniţele să completeze testul, să dea butonul o dată peste cap şi, dacă află ce soi de prinţese sunt, să-mi spună şi mie.

Iar domnii care pesemne că au şi strâmbat din nas citind asemenea năzbâtie să afle că un moştrofonţ e un pichiponţ puţin mai mare ca un fârlifus. Asta e o înţelepciune de mare folos la casa omului, mai ales dacă are de-a face cu prinţese ca Zulu Zazu şi nu-i stă în fire s-o fasolească.

  1. multumesc pentru cadou, mi-a placut nespus, si-acum
    talmacirea despre testul cel cu aripi, si cu scrum
    o voi consemna aici. poate asa, antrenanta jucarie
    sa devina incitanta pentru orisice fetita ce printesa vrea sa fie!

    rezultatul, descriere de povesti cu feti frumosi
    pe cai albi ca vata cea de zahar, curajosi
    cu visari si-aripi de zane deghizate in regine
    prin care lumea se vede asa cum de fapt este: o minune,
    ii provoaca printesei un zambet, caci inima-i e vie si-atenta
    nicicand, niciunde, nemavazand asemenea ghicitoare perfecta.

    trezita din somnu-i adanc, condeiu-i scrijeleste-ncet o poezie,
    dorind supusilor cadouri, turta dulce si fantezie.

  2. Superb! Chiar mi-am facut testul 😀 in dimineata asta cetoasa si a fost amuzant si vreau si eu cartea cu printese, chiar daca pare pentru copii sau asa ceva! M-a entuziasmat si binedispus! Am aflat ce fel de printesa sunt si va arat si voua, dupa obicei 😀 :

    Domnişoarelor de după
    cele de până acum,
    inima li-i as de cupă [♥ ]
    decupat dintr-un album
    vechi, cu spiriduşi şi zâne
    pentru care orice zi e,
    prin pădurile păgâne,
    un prilej de poezie,
    cam dulceagă şi rozé,
    ce se deapănă ca vata
    cea de zahăr, – până e
    feeria noastră gata,
    când domniţele suspină…
    Şi-şi aşteaptă,-n ceasul dalb,
    câte-o tânără despină
    Făt-Frumosul, pe cal alb.

  3. 1. Nu mai inteleg nimic, ori testul nu e suficient de concludent, ori am eu tendinte schizoide – a se vedea rezultatul mai jos:
    5 ♥
    4 ♣
    4 ♦
    1 ♠

    2. Da’ de ce?

  4. miss bates, cred ca avem noi o problema: mie mi-a iesit aceeasi chestiune. de suntem printese multiple, avem avantajul alegerii uneia diferite in fiecare zi, dupa cum ne duce patologia

  5. kathy: sa sti ca eu am gasit o explicatie: una din variante e pentru mine, Norman Bates; una e pentru mine mama lui Norman Bates; una e pentru printesa care sunt; iar ultima varianta, aia de un punct si de pica/frunza/inima neagra e pentru autostopista aia decolorata si care face dus dezbracata si pe care o voi cioparti la noapte , pentru ca nu mi-a placut caracterizarea.

  6. Si eu vreau sa fiu printesa, sa port ciorapei cu fundite, sa am o bagheta mica, fermecata, sa bat baieteii rai cu ea la fund….ca mi-a zis un mos rau azi ca mos nicolae a murit ;(

Leave a Reply