Principele Radu la TVR

Printul RaduJoi, la Fără frontiere, pe TVR1, Luca Niculescu l-a avut ca invitat pe AS Radu, Principe de Hohenzollern Veringen. La emisiune s-au uitat aproape 2,000,000 de telespectatori. Nu-mi dau bine seama dacă e vorba de o politică de imagine bine construită (Principele apare rar la televizor, dar e foarte activ “pe teren”), sau dacă percepţia românilor asupra Casei Regale s-a schimbat semnificativ în ultimii ani. Tu ce crezi?

Principele Radu despre MS Regele:

Eu cred că valoarea acestui mesaj este generozitatea lui absolută, a acestui om de 86 de ani, care nu mai vorbeşte nici măcar de idealul său absolut de-o viaţă, coroana, şi pune mai înainte importanţa ca instituţiile să fie coerente. (…) În ’89, când în decembrie i s-a spus să vină la Bucureşti, a spus “Nu vin, pentru că tinerii de pe străzi n-au murit pentru mine.” Aţi mai auzit atâta generozitate din partea cuiva? Iar acum spune “Puneţi ordine în instituţiile statului, pentru că este singura cale către statornicie.” Unde-aţi mai auzit atâta generozitate şi responsabilitate din partea cuiva?

Emisiunea poate fi vizionată aici. Aveti nevoie de Real Player.

  1. Mie-mi place enorm de mult …cum vorbeste Principele Radu …are bun simt ….
    Sunt de gandire liberal adik asa trebuie sa fiu …daca vreau sa iau nota mare la Facultate 🙂 nu… glumesc ..dar la facultate la mine preda Puiu Hasoti…
    dar eu nu pe el il admir ….. ci prin Crin Antonescu …tot ptr ca are bun simt …
    Eu am o carte despre regele mihai ..am primito cadou de la Humanitas ….ptr ca am cumparat mai mult de milion acum 3 ani sau numai stiu cand …parca 3….. oricum imi cheltuiam ..bani pe carti ….asta e motivu ca nu am terminat facultatea la Bucuresti la psihologie(spiru) …ptr ca …nu mai avem bani ..dupa ce cerusem …banii de la maicamea de 2 ori …la distante …foarte apropiate … ii cheltuisem pe carti ..si pe macdonalds …
    asa ca-l am in casa pe Regele Mihai ..
    Profesoru meu mi-a spus ca trebuia sa devina cel mai longeviv rege … 81 de ani parca de domnie …numai tin bine minte exact ..ok
    Cred ca mai bun reprezentat al regelului Mihai decat principele Radu nu exista … sper sa nu ma insele … sa nu fie si el mason(eu vroiam sa ma fac mason …cum am vrut sa ma fac si peste ….da …ce bine ca nu mi s-au concretizat dorintele …acum pot trai cat de cat linistit)
    hai salut

  2. Aparitiile Casei Regale sunt asa de rare si atat de decente, incat oamenii casca gura chiar si la acest Dude. Si eu casc gura, recunosc. Am vazut, prin vara, cred, un reportaj prost prost la TVR despre familia regala, pe care insa l-am sorbit. De unde se dovedeste, o data-n plus, ca nu trebuie sa apari mult ca sa faci audienta. Cred ca familia regala isi dozeaza destul de bine aparitiile, facandu-i pe cei ca mine sa-si doreasca mai mult. Nici nu cred ca as vrea sa-i vad mai des.

  3. un cetatean

    Desi este un personaj distrus de o parte a mediei romanesti, indiferent de campania de denigrade dusa impotriva lui acest om isi pastreaza decenta si seriozitatea, coerenta si amabilitatea.
    Am anumite probleme privind avansarea lui la gradul de colonel insa il stimez pentru prezenta sa, neobositoare.
    Faptul ca l-a urmarit atata lume este practic o palma data politici romanesti de catre electorat care cauta o alternativa nu neaparat monarhica.
    Nu comentez alte aspecte privind persoana sa insa il consider un om decent si respectabil, iar munca sa-asemeni unui diplomat- este o puternica lovitura diplomatiei romanesti care sub comanda dl Cioroianu primeste palma dupa palma dupa palma…

Leave a Reply