Sprijin pentru Tibet

Tibetanii au ieşit în sfârşit în stradă, cerând Chinei să le respecte drepturile şi să înceapă discuţiile cu liderul lor politic şi spiritual, Dalai Lama. Reacţia Beijingului nu s-a lăsat aşteptată:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bzi-4OG6QsE]
Semnează acum petiţia care-şi propune să adune într-un timp cât mai scurt 1 milion de semnături în sprijinul poporului tibetan. Naţiunile Unite au cerut deja Chinei să pună capăt violenţelor în Lhasa.

  1. Sincer sa fiu, mi s-a ridicat parul pe mana de emotie… Tibetul va fi liber, in sfarsit? Poate… Insa cand am mai vazut-o si pe Bjork cantand la Shanghai pentru Tibet, am ramas “Paf!” Daca romanii au putut sa-l aduca pe Brancusi pe locul 1 la topul galeriei Saachi, de ce nu s-ar strange 1 milion de voturi din toata lumea pentru Tibet? Ar fi extraordinar! Multumesc, Dle Bucurenci, pentru informatia despre petitie… Si ca sa fiu carcotas… Un om de stanga nu prea ar sprijini asa ceva..:P

  2. Cand spuneti Natiunile Unite prespun ca va referiti la Adunarea Generala deoarece Consiliul de Securitate nu va trece niciodata o rezolutie.
    Din aceleasi motive nu vad Tibetul prea independent in viitorul apropiat

  3. ei, cu riscul sa para name dropping, ce’ar fi sa ne-asezam putin sinapsele pe asta (si’am lichida asa si crampe intelectuale mai vechi): “The consequences of people accepting and acting upon a principle can discredit the principle. ‘They acted on the principle P and look at the horrendous situation to which that led.’ Someone else might say that they took the principle too far or took it in a wrong direction, that the principle itself did not require what they did. Nevertheless, the principle P is discredited. When everyone is revolted by the earlier consequences of following P, it is difficult for someone to say, ‘Let’s follow P again, but this time in the right way.’ Why? It is because P so easily lent itself to that way of acting, even when it didn’t require that? That’s what accepting P leads to when people, as people actually are, follow it. If a principle is a device for having certain effects, it is a device for having those effects when it is followed; so what actually happens when it is followed, not just what it says, is relevant in assessing that principle as a teleological device.” (Nozick, The Nature of Rationality)

  4. Ce-mi plac mie stangistii astia care mor de dragul cauzelor nobile pana cand se pune problema sa se faca ceva concret, si atunci isi dau seama ca de fapt ei sunt absolutisti morali, sau pentru cei care n-au citit Thomas Nagel, umanisti care indiferent de nobilitatea cauzei n-ar varsa o picatura de sange uman (sau/si animal daca se intampla sa fie si vegetarieni din PETA ca Bucurenci).

    Da, hai sa semnam petitia aia atata timp cat o petitie nu salveaza viata nimanui, e super. Dar, ce-ati zice daca in loc sa semnam petitii am invada China si i-am pune cu botul pe labe pe comunistii aia? Stiu ca nu se poate, dar daca s-ar putea? Ati fi pentru ideea aia? Ca mai stiu asa o tara in care s-a putut recent.

  5. Iata ca Bucurenci a devenit brusc mare aparator al cauzei tibetane. daca ar sti Dlai Lama ce suporter de ocazie are sigur ar fi mult mai increzator in viitorul Tibet-ului. Astept ca maine locuitorii din Vanuatu sa ceara plase de peste cu ochiuri mai mici si sa fie Bucurenci cel care va sari ca ars sa faca petitii pentru aprarea faunei marine. Ce s-ar face mapamondul fara acest vajnic luptator de cafenea?

  6. Azi la mine la facultate a venit consolul Chinei sa prezinte o carte ..scrisa de sotia fostului ambasador al Romaniei in China.. defapt doua carti.
    Consulul era un tip inteligent si zambitor ..mi-a placut …
    Nu a uitat sa vorbeasca si despre ce se intampla in Tibet … aici a cam exagerat dar ….oricum nu cred ca erau cuvintele lui ci …cuvinte pe care trebuia sa le zica …despre cum Dalai Lama incearca ….sa desparta tibetul de patria mama ….aici a exagerat …patria mama a sunat cam aiurea.
    Dar tipu era de gasca si el si sotia lui :).

  7. “umanisti care indiferent de nobilitatea cauzei n-ar varsa o picatura de sange uman”.

    Skinny G. spunea “Sunt multe cauze pentru care sunt dispus sa mor dar nu exista nici o cauza pentru care as fi dispus sa ucid.”

    Poate pentru unii asta e un semn de impotenta, eu il vad ca pe o demonstratie de tarie morala, ceva vrednic de imitat.

  8. Tudosescu Felix

    Sunt buddhist de scoala Theravada,studiez chineza de foarte multi ani si iubesc China,imi surade ideea Jocurilor Olimpice de la Beijing dar imediat a doua zi dupa inchiderea JO,trebuie declarata si recunoscuta imediat INDEPENDENTA TIBETULUI.
    FREE TIBET

  9. Tudosescu Felix

    PENTRU O CHINA DEMNA SI UN TIBET LIBER!!!!
    XIZANG DULI! SVATANTRA TIBBAT!
    BHOD GYALO! BHOD RANGZEN! FREE TIBET!
    CHENREZIG SI GUANYIN sa te binecuvanteze

  10. STOICA DOINA

    SINT UN SPIRIT LIBER,SI IL IUBESC PE DALAI LAMA PT CONVINGERILE LUI PROGRESISTE. DACA AR CONDUCE EL LUMEA AM FI MULT MAI FERICITI.TRAIASCA TIBETUL LIBER!
    CONDUCEREA CHINEI O ROG SA PRIVEASCA PROBLEMA TIBETULUI CA SI CUM AR FI TIBETANI.CE TIE NU-TI PLACE ALTUIA NU-I FACE.

Leave a Reply