S-a făcut dreptate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul TVR CULTURAL cu somaţie publică, deoarece în emisiunea “Jurnal Cultural” difuzată în ziua de 23 martie 2008, în cadrul unei ştiri privind concertul de gală desfăşurat la Ateneul Român, în mod eronat s-a atribuit paternitatea operei “Simfonia Domestica” lui Johann Strauss, creatorul acesteia fiind, în realitate, Richard Strauss.

Au fost încălcate astfel normele audiovizuale potrivit cărora, în cadrul emisiunilor cu caracter informativ, radiodifuzorii trebuie să asigure informarea corectă a publicului prin redactarea şi prezentarea cu rigoare şi acurateţe a ştirilor.

  1. wellington14

    au somat tvr-ul în sensu ca la a doua gresheala îi pun la coltz¿ shtirea e… ciudata, e onoutate ca ii pedepsesc în vreun fel, orice fel pentru dezinteresul cu care lucreaza. dar nu-shi merita titlul kiar simtzi ca s-a facut dreptate pentru ca le-au luat caii de la bicicleta¿

  2. ihtys, pentru ca si la Cultural achizitiile de programe si formate se fac pe aceleasi baze ca peste tot. Sa nu faci vreodata greseala sa trimiti ceva proiect la vreun concurs de-al lor. Daca ai o idee valoroasa, o vor fura fara jena si o vor atribui vreunul angajat de-al lor care a avut, ce coincidenta! , aceeasi idee cam tot pe atunci. Desi la conducerea postului e o persoana care are si cap, si studii, Zeca Buzura, ea totusi nu prea are mare lucru de spus cind e vorba de decizii.

  3. astept cu nerabdare ca aceleasi autoritati sa scoata in afara legii, pe acelasi motiv, si otv’ul, acasa, toate emisiunile de stiri, daca stau sa ma gandesc bine cam toata presa romana, sub toate aspectele ei. ar cam fi cazul.

Leave a Reply