50 de voluntari pentru Pârâul Peleş

Paraul PelesSâmbătă, 31 mai, organizăm o acţiune de ecologizare a Pârâului Peleş. Sunt cca 2km de albie de pârâu, cu lăţime între 10 si 30m, maluri abrupte, praguri amenajate și apă puțin adâncă (max 50cm). E puţin offroad acţiunea, aşa că citiţi bine ce scrie pe site-ul MaiMultVerde înainte să candidaţi.

CV-uri, scrisori de intenţie şi 3 referinţe de la foşti şi actuali angajatori (precum şi adeverinţă medicală care să certifice că sunteţi apţi de muncă, cazier fiscal, aviz psihologic şi certificat de la primărie că nu mai locuiţi cu părinţii) se primesc până pe 27 mai.

  1. Am fost la Ziua cea mai Verde si am apreciat standul Mai Mult Verde, singurul cu obiective clare pt primul an.
    Recunosc ca cerintele tale de participare la actiunea Paraul Peles m-au facut sa caut detalii.
    Am o singura intrebare, cum s-a ales locatia? Pentru ca trebuie sa recunosc ca m-a cam frapat conexiunea MMV, patronata de ASR Principesa Margareta a României, si actiunea Paraul Peles in poarta/curtea proprietatii sale.
    Sper sa fie doar o actiune de curtoazie din partea MMV si poate voluntarii sa fie invitati sa viziteze castelul Peles?

  2. Intai un comentariu la articol: cerintele de participare de aici sunt pura literatura, pura fictiune, o diversiune ce mai … Cele reale se gasesc pe site-ul http://www.maimultverde.ro si constau in dorinta, putinta, nr de la pantof (e pe bune, ca sa vedem pe cine incaltam cu cizme de cauciuc dar asta nu e criteriu de selectie). Ar mai fi utile numele real, varsta si niscai date de contact (e-mail, tel).

    Apoi un comentariu la comentariu, de fapt un raspuns la intrebarea “Cum s-a ales locatia”: in forumul de pe acelasi maimultverde.ro exista topicul “Probleme de mediu din judetul tau” cu rolul de a aduna de la vizitatori (tocmai) probleme de mediu din tara pe care voluntarii le-ar putea rezolva. Si prima semnalare a venit (ce-i drept verbal) chiar la lansarea platformei si s-a referit la Paraul Peles care intr-adevar, prezinta toate conexiunile de care vorbesti.

    Una peste alta, curtoazie sau nu apa aia e plina de PET-uri aruncate de turisti si daca putem face ceva atunci wtf, hai! Si poate la final vedem intr-adevar si Pelesul (desi eu unul l-am mai vazut de nenumarate ori). Te bagi?

  3. @McAron: Eu cred ca cerintele sunt facute la misto ca sa atraga/contrarieze baietii ca noi.

    M-as baga, dar nu-mi permite statutul de membru de partid si nu cred ca MMV ar fi incantat sa aiba un voluntar care e implicat in alegerile locale sa participe alaturi de ei. O sa incerc dupa alegeri.

  4. Felicitari pentru actiune, desi nu cunosc zona, astfel de actiuni sunt laudabile.
    As dori numai o mica rectificare…este mai indicat sa folositi termenul de igienizare si nu ecologizare, pentru ca aceasta din urma este o activitate mai complexa ce implica actiuni asupra factorilor abiotici si biotici si privesc ecosistemul si relatiile din interiorul acestuia la un nivel mai intim.
    Nu doresc, ca acest comentariu sa fie perceput ca o critica, doar ca nu trebuie sa confundam lucrurile.
    Mult succes!

Leave a Reply