Scriitorii români şi narcoticele

Andrei OisteanuDupă ce anul trecut a publicat o trecere în revistă a relaţiei lui Mircea Eliade cu drogurile, istoricul şi antropologul Andrei Oişteanu revine anul acesta cu un studiu exhaustiv despre Scriitorii români şi narcoticele, publicat în ultimele 7 numere ale revistei 22 (vezi toate link-urile mai jos).

De la Daniil cel trist şi mic (cum i-a rămas numele în “Epigonii”), la Ion Barbu şi Mateiu Caragiale, Oişteanu nu uită pe nimeni. În ultimul episod al seriei, dedicat contemporanilor, m-am regăsit în bună companie, alături de Cărtărescu, Codrescu şi Vakulovski:

Mai jos, toate cele 7 episoade:

  1. Dragos,
    Multzumesc pt postarea articolelor mele. Voi scoate foarte curind o carte pe aceasta tema provocatoare si exploziva. Incerc nu doar sa modific citeva pagini (capitole) din Istoria Literaturii Romane, dar chiar sa modific modul (scortzos) in care este ea abordata azi.
    Andrei Oisteanu

  2. felicitari pentru un asa demers…inedit care era necesar, d-lui Oisteanu! abia astept sa citesc cartea. auzisem de un comentariu pe la tvr cultural despre articolele din revista 22 dar e bine ca le-ai postat pe blogul tau. le-am citit pe nerasuflate!

Leave a Reply