Duminica trecută am sărbătorit Ziua Internaţională a Dunării la Muzeul Ţăranului Român, unde am lansat la apă o nouă disciplină opţională şi un nou suport de curs: Cartea Dunării Albastre, manualul elevului şi manualul profesorului.
(* Costel Popa, Sulfina Barbu, Mugurel Rădulescu, însumi eu, Victor Ponta)
La Şcoala Satului, din cadrul expunerii de la Muzeul Ţăranului Român, oamenii mari au luat loc în bănci, iar patru eleve din Drobeta – Turnu Severin au susţinut o lecţie deschisă despre Dunăre.
Între elevi s-au numărat secretarul de stat Lucia Varga, Daciana Sârbu şi Victor Ponta, fostul ministru al mediului Sulfina Barbu, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti Nicolae Idu, ES Martin Eichtinger, Ambasadorul Austriei la Bucureşti, Mugurel Rădulescu (Coca-Cola HBC România) şi Costel Popa (Salvaţi Dunărea şi Delta).
Cartea Dunării Albastre este o iniţiativă a Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR) . Proiectul este implementat de „Salvaţi Dunărea şi Delta“ şi MaiMultVerde în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi Sistemul Coca-Cola.
[youtube_1]rQzBDA-ujOg[/youtube_1]
offtopic dar my opinion: esti mai sexy nebarbierit, putin bronzat si daca zambesti.
in poza asta pari trist si obosit.
ps: te-am vazut vineri la prezentarea lui Bote.
http://www.youtube.com/watch?v=5JvVf1piHXg
Si daca as vrea sa cumpar un manual si un caiet?
Si va fi predata de profii de educatie civica, de cei de de geografie sau cum?Exista un curs pe care acestia vor trebui sa-l parcurga pentrru a putea preda?
Exista un rics al inroducerii acestei materii in scoli: sa fie umpluta de sange de catre profi, facandu-i pe elevi sa incadreze toata treaba asta la “bla-bla-uri”(vezi UE in manualele de istorie si de economie-in cel de economie era, ce-i drept, doar un capitol final destul de restrans,dar istoria e roasa de un soi de propaganda).
Chiar si asa,e un pas mare.I’m impressed.
@andrina:
Salut, iti raspund eu, deoarece in cadrul Asociatiei MaiMultVerde ma ocup de acest proiect. “cartea Dunarii albastre” a inceput anul trecut prin selectarea a 22 de profesori din localitati dunarene. Ei au specializari diferite, in privinta aceasta nu exista restrictii, un avantaj al acestui set educational este ca el poate fi predat de orice profesor. Fireste ca intre cei 22, cei mai multi sunt profesori de geografie sau biologie, dar nu e o regula.
Anul acesta, acesti profesori au participat la o serie de trei ateliere de pregatire sustinute de Marian Stas, Presedinte al Fundatiei CODECS pentru Leadership, ateliere axate pe tehnici moderne de predare. In toamna acestui an, materia va fi introdusa in aceste 22 de scoli ca disciplina optionala. Incepand cu octombrie 2008, noi vom organiza cate o vizita de monitorizare si evaluare in fiecare din aceste scoli, pentru a ne asigura ca implementarea s-a facut conform cerintelor si standardelor noastre.
Multumim pentru apreciere! 🙂
Mersi pentru detalii! Sa ne fie de bine, i guess:)