Fundaţia Unilever face primii paşi

Am fost ieri seară la Fabrica, unde s-a lansat Fundaţia Unilever, din al cărei Colegiu de Onoare fac parte, alături de Cristi Mungiu, Liviu Papadima, Cosmin Alexandru, Dan Mircea Cheţa, Alex Găvan şi Gili Mocanu.

În primul ei an, Fundaţia susţine proiectele membrilor Colegiului (în cazul meu, este vorba de proiectul de voluntariat maimultverde.ro), urmând ca în anii care urmează să susţină, pe lângă acestea, şi alte proiecte selectate de Colegiu.

Tot ieri şi tot la Fabrica a avut loc vernisajul expoziţiei lui Gili Mocanu, “Apa”, primul proiect susţinut de Fundaţie şi pus deja în practică.

Mai multe detalii aici.

  1. …un Colegiu format numai din barbati! Chiar n-au gasit in tara asta nici o femeie care sa merite “onoarea” de a vi se alatura?
    Se pare ca in mediile cool si progresiste unde activati voi e la fel ca peste tot: barbatii stau la carma iar femeile fac niste cafele excelente.

  2. lol, cred că o să le las pe Alexandra Gătej sau pe Alexandra Olaru, Preşedintele şi Directorul de Comunicare al Unilever, să-ţi explice de ce au ales ele, două femei, un colegiu format numai din bărbaţi. Asta dacă mai au timp să-ţi răspundă între două rânduri de cafele pregătite pentru toţi bărbaţii din compania pe care o conduc…

  3. Stimabile Monstru, dar ce ai tu cu barbatii din Colegiu? De ce nu astepti tu mai intai sa vezi evolutia proiectelor si dupa aia putem comenta, pe rezultate, nu pe …aer…:-) Comentez si eu, daca ai nevoie de back-up :-D…Si, dupa cate vad, ce ai si cu femeile? stii ca femeile fac cele mai bune cafele? 🙂

  4. Salut Dragos. Am cautat si eu informatie despre Fundatia Unilever insa noroc cu blogul tau ca pot sa intreb. Nu site, nu date contact in comunicatul oficial, nu link pe situl mare.
    Asadar poti sa ma ajuti si pe mine cu o persoana de contact de la ei? Daca da, plz use mailul din acest post.

  5. Constantin Vica

    salut,

    sunt Constantin Vica, directorul executiv al Fundatiei Unilever si incerc sa va raspund:

    @ monstru
    Colegiul de Onoare al Fundatiei este in continua evolutie, in functie de proiectele care se propun si de rezultatele lor. Nu sexul este un criteriu, ci competenta, experienta si/sau talentul intr-un anumit domeniu. Pe viitor si alte personalitati din elitele acestor domenii vor face parte din Colegiu. Desigur, vor fi si femei.
    Fundatia este o institutie gandita si construita de doua femei care fac parte din elita companiilor din Romania. E cel putin tendentios sa ne intrebam daca femeile merita “onoarea” de a ni se alatura, cat timp “noi” (Fundatia ca institutie, strucutra Colegiului de Onoare etc.) suntem rezultatul ideilor lor.

    @ Claudiu Gamulescu
    Fundatia nu are un site pentru ca, deocamdata, desfasoara primele proiecte care vor confirma intentiile sale. Vom avea un site cand aceste proiecte vor fi finalizate si atunci cand vom deschide prima sesiune publica de finantare. Ma puteti contacta la constantin[punct]vica[at]gmail[punct]com.

Leave a Reply