Dezbaterea e ruptă din Rai

În ziua în care voi pricepe cum pot fi oamenii convinşi să nu mai consume droguri cu ajutorul unei dezbateri sau cum poate o dezbatere să ne facă mai buni, voi fi înţeles în sfârşit cum funcţionează o mare parte dintre organizaţiile neguvernamentale din România. Deocamdată, felul în care ele influenţează schimbarea în societate mie unul îmi rămâne obscur.

  1. “I was not elected to watch my people suffer and die while you discuss this invasion in a committee!”
    ―Queen Amidala to the Galactic Senate

  2. Dezbaterile sunt doar o incercare de convinge, ca si multe altele. Poate fi vorba de droguri, de fumat, de alcool dar nu cred ca un om poate fi convins doar prin vorbe sa renunte la un viciu. In momentul in care realizeaza singur ca isi face rau cu propria mana se gandeste si la varianta sa renunte. Nu poti ajuta un om care nu vrea sa fie ajutat.

  3. O singura chestie: la mine-n orasel, una dintre cele mai active ong-uri
    de aici organizeaza o serie de cursuri stranse sub numele de “Liderii mileniului trei”. Cum sunt sensibila la botezari, nu m-am dus; mi-au fost povestite niste treburi, dar de ce descriere mai ai nevoie dupa o asa denumire?

  4. @andrina, întâmplător cunosc programul “Liderii mileniului trei”. Este un proiect derulat de mai mulţi ani de Fundaţia Codecs pentru Leadership în coordonarea lui Marian Staş, unul dintre cei mai buni experţi în educaţie din România. Este un program care identifică şi dezvoltă abilităţile de leadership în rândul tinerilor şi, având în vedere, că este vorba despre tineri care-şi vor petrece maturitatea la începutul celui de-al treilea mileniu, numele programului mi se parenepotrivit. Desigur, e chestie de gusturi. Părerea mea e că, în cazul ăsta, hipersensibilitatea ta la nume te-a privat de o experienţă valoroasă.

  5. Intamplator poimaine dimineata plec la un curs cu tema turism si mediu organizat de “Liderii mileniului trei”. Pana acum chestiile au fost bine organizate, asa ca sunt curioasa cum o sa decurga cursul in sine. Daca vreti sa stiti mai multe, mai las un comment cand ma intorc ;).

  6. …a, iar organizatiile neguvernamntale nu influenteaza in nici un fel schimbarile din Romania, sau, cel putin, nu in sensul in care se presupune ca ar trebuie sa se simta schimbarea.

  7. Ii cunosc pe cativa dintre trainerii care au tinut cursuri si nu pot spune ca gasesc tocmai inspiratie in ei..am avut si prieteni cursanti care au fost multumiti de proiect, dar i don’t think it’s my kind of thing.
    Oricum, n-as iesi in piata publica ca sa le stric socotelile. Cin’ s-o putut bucura de asta sper sa-i fi fost intr-adevar de folos. Ceea ce in schimb recomand si mi-a folosit cu adevarat au fost proiectele organizatiei EDAR. Check it out!

Leave a Reply