Învăţăturile lui Gheorghe către fiul oricui

În ediţia Esquire de septembrie, Cristi Lupşa distilează un Andrei Gheorghe de 80 de grade, un single malt de apoftegme fără gheaţă:

E bine să stai cu ochii pe inventivitate. E bine să fii atent la ea. E bine să‑ţi auzi ideile. E bine să‑i asculţi pe ceilalţi. E bine să notezi. Nu‑i rău deloc să notezi. Ăsta e un lucru pe care l‑am învăţat cu greu. Cum adică? Eu sunt Gheorghe geniul – mie nu‑mi trebuie. Et voilà. (Ia un caiet Moleskine negru de pe masă și‑l răsfoiește.) Vezi ce simplu este? „Dacă sunt bogat, sunt mârlan și prost și hoţ; dacă ești sărac, ești sincer, bun și cumsecade.” Corect sau nu? Notează‑le. Fișează‑le. Ţine‑le minte, băiete. Şi nu renunţa la ele. Dacă n‑a mers aici, o să meargă altă dată.

Un must.

  1. Buna,Dragos!imi place textul de mai sus.Ai mare dreptate,uneori ,,e bine sa notezi.Nu-i rau deloc sa notezi.,,De un an si ceva am inceput si eu sa notez idei care imi vin in minte(pe diverse teme care ma intereseaza)pentru ca voi avea,cu siguranta,nevoie de ele candva,undeva.Si astfel,am adunat 3 agende pline de ganduri,de idei;iar foarte multe dintre ele le-am auzit si eu de la altii.Si am notat tot,mereu.E,pentru mine,acum,un must have.Sper sa retina si altii.PA!

  2. Sincer, eu nu inteleg de unde fascinatia multora pentru acest Gheorghe. Este fara indoiala “omul spectacol” in aparitiile din media, in mod deliberat desigur si adeseori grobian. Daca as alege un mentor pentru fiul meu (nu am inca)m-as orienta fie la Dan C. Mihaielescu fie la Ion Tiriac, in functie de ce imi doresc sa devina :). Si de fapt, asa ca o barfa mica, acest domn A.G este bogat sau sarac ?

  3. Acest domn Andrei Gheorghe este falit… trebuie sa invatam din greselele lui. A pierdut sotie, copil, avere. Sper sa il vedem pe TV numai atunci cand o sa fie pregatit. Mentor… nu cred ca el este persoana potrivita, ci mai degraba el poate fi un exemplu.

  4. de vreo 5 ani nici eu na ma omor dupa AG…
    dar trebuie facute nishte rectificari:
    1.nevasta n-a pierdut-o, a divortzat de ea.ceea ce nu-i totuna
    2.copiii n-ai cum sa-i pierzi, e shansa diar sa nu te intzelegi cu ei pt perioade; sau ei sa n-aiba chef sa stae langa un mosh, dar kestiile astea se repara cu timpul
    3.avere – chiar sa fi pierdut tot? se zicea ca il remunereaza Vantu cu douajdemii pe luna? ai date? zi-ni-le!

Leave a Reply