Habemus Bold (2)

Recenzia pe genunchi a noului Bold continuă:

A avut deja un crash ieri. Nu mai apela. L-am restartat (asta a durat vreo 5 minute…), şi-a revenit.

Bateria ţine mai puţin de o zi. Reformatez, să văd ce se mai întâmplă.

Fucking ironic: cu casca de iPhone se aude perfect, cu casca lui e un dezastru.

Se mişcă, totuşi, mai lent decât vechile BB-uri. De exemplu, nu prea găseşte numele pe care-l cauţi după ce tastezi câteva litere, trebuie să-l scrii aproape pe tot.

La sincronizare, a ignorat câmpurile dublate ale aceluiaşi contact (eg: două “mobile” sau două “work e-mails” ale aceluiaşi X-ulescu) şi l-a sincronizat doar pe cel mai vechi. Nu cred că e un bug, cred că e modul corect de funcţionare.

La sincronizarea calendarului, a pus all-day-urile ca întâmplându-se de la 00 la 24. Mă chinui acum să le schimb, că sunt deranjante în Day şi Week view.

Concluzie parţială: au făcut şi ăştia un mic computer, mânca-le-aş ambiţiile lor de dezvoltatori. Mai binele e şi în acest caz duşmanul binelui. Chiar şi aşa, BB-ul îmbunătăţit (citeşte “încetinit”) e mai bun decât iPhone-ul (citeşte “computerul de buzunar lansat pe piaţă în versiune alpha”).

  1. Chiar ma intrebam daca te gandesti la detaliile astea in timp ce te plimbai (sau ce faceai tu, de fapt) pe la universitate, cu telefonul in mana si casca in urechi. Ma uitam insistent la tine (da, stiu ca nu-i frumos), dar incercam sa imi dau seama daca vei scrie asta pe blog.

  2. din ce stiu eu cam toate telefoanele au probleme de soft la lansare, mai ales ca cele mai multe venite prin operatori vin cu soft-uri dedicate, customizate pe nevoile lor.

  3. Fa-i un software update. Si eu l-am luat pe 12 septembrie de la Orange cu versiunea 4.6.0.92 si pe 13 i-am facut deja update la 4.6.0.126 (disponibila oficial, nu ma refer la versiuni beta). Recent (ieri) a aparut o noua versiune oficiala (4.6.0.144). La 4.6.0.92 – versiunea cu care l-am cumparat am sesizat caderi dese de pe 3G pe EDGE. De la versiunea 126, acestea au disparut deja. Bafta!

  4. Clar trebuie software update si am vazut ca deja pe <a href=”http://www.orange.ro/support/phones/blackberry-9000-ro.html”site este versiunea 4.6.0.126. Si eu am patit la fel cu 8800 si mi-au recomandat imediat un update. Eu pe MAC n-am facut asa ceva pana acum, insa pe Windows e foarte rapid si simplu. Instalezi Desktop Manager, apoi rulezi exe-ul cu update-ul si conectezi Bold-ul prin USB. Mai departe te ghideaza el, inclusiv backup si tot ce mai e nevoie.

Leave a Reply