Go, Merkel!

Aici îi puteţi cere cancelarului Angela Merkel să nu cedeze în faţa industriei germane şi să rămână fermă pe poziţii în privinţa politicilor europene pentru energie şi schimbări climatice. Poziţia Germanei în această chestiune este crucială pentru felul cum va aborda UE problema mediului în contextul crizei economice.

Detalii pe Avaaz.org

  1. Tu probabil cunosti problema mai bine. Dac-am inteles eu bine, sistemul de cap & trade a rezultat intr-o crestere a emisiilor de greenhouse gases in Europa si-n special in Germania. Permisele acordate au fost prea generoase (gratis, mai precis), rezultand in profit pentru cei care polueaza. Desi le-au primit gratis (si vor incepe sa coste abia in 2013), producatorilor de energie li s-au permis cresteri uriase de preturi ca si cand ar fi platit pentru ele – cel german este cel mai negativ exemplu de pe continent. Deci Merkel trebuie sa schimbe ceva, dar nu e clar ce.
    http://tinyurl.com/6lhdd9

  2. industria automobila germana ( spre ex ) a spus cam asa : mai angi draga .. cand mergi in UE sa nu uiti sa le zice alora de acolo ca noi suntem natia de mercedes si bmw . deci, noi am inventat si mersu pe jos si pe ala pe roti 😆 deci , nu putem sa ne lasam inghesuiti in niste trasuri ecologice .. huuuo 😀

Leave a Reply