Destul

Dacă vrei să te alături celor aproape jumătate de milion de oameni care au semnat pentru încetarea măcelului din Gaza, o poţi face aici.

Joia trecută, George Bush a împiedicat adoptarea de către Naţiunile Unite a unei rezoluţii de încetare a focului, iar acum peste 1000 de oameni şi-au pierdut deja viaţa. Bătălia se mută acum în oraşe – peste 1 milion şi jumătate de civili sunt lipsiţi de hrană, medicamente şi apă. Graniţele sunt închise, jurnaliştii nu sunt lăsaţi să intre, civilii disperaţi nu sunt lăsaţi să plece.

  1. sa incercam sa facem diferenta intre dreptate si mila………sa nu manipulam prin cuvinte si imagini….astept momentul in care tot atatia oameni se vor mobiliza pentru incetarea focului asupra israelului…..astept momentul in care nu va mai trebui sa ne aparam la violenta prin violenta…..stii,anul acesta in luna decembrie,in israel o familie intreaga a murit….cazuse o bomba trimisa tocmai din gaza….unde a fost atunci mobilizarea?da,am semnat incetarea macelului din gaza…..si,peste un an va cadea o bomba si va mai muri o familie….pana cand?pana cand vom stii sa facem diferenta ca hamas reprezinta o miscare terorista si israel este un stat ce isi apara poporul….posibil sa gresesc in argumentatii,poate sunt subiectiv,poate nu sunt prea bine documentat…poate….dar ei se apara…

  2. De acord cu Bogdan. Si pe mine ma scoate din sarite (recunosc, postarea curenta este exclusiv un apel la incetarea focului, nu incrimineaza vreuna dintre parti) faptul ca Israelul iese mereu in postura de agresor. Pentru ca nu inteleg, daca armata israeliana anunta cu ceva ore inainte unde vor ataca (pentru a se evacua civilii), daca au ore in care nu ataca si au deschis granitele tocmai pentru a putea pleca civilii care vor sa plece, cum se face ca in Gaza sint atit de multi civili morti si atit de putini militanti Hamas?

    Explicatia este simpla, pe de alta parte, apelul la imagini socante si mila globala. Dar o refuz, refuz sa cred ca atit de multi oameni, inteligenti altfel, se lasa manipulati atit de usor.

    Dupa cum scriam si pe blog, am fost saptamina trecuta intr’o tara araba in care localnicii ii injurau pe Hamas si tineau partea Israelului. Mi s’a parut culmea. Acum mi se pare trist. Ei vad, noi nu.

Leave a Reply