The deal

Am trecut pe la ai mei şi am prins la televizor un film din anii ’90 cu Anthony Hopkins, Shadowlands. E despre ultima parte a vieţii lui C. S. Lewis (“Jack” pentru apropiaţi), care s-a îndrăgostit de o scriitoare americană mai tânără decât el, Joy Davidman. S-au căsătorit, dar Joy a murit de cancer osos 4 ani mai târziu. Un fel de “Love story”, dar inspirat din realitate.

Mi-a rămas în memorie o replică pe care care Joy i-o spune lui Jack într-un moment de bucurie şi pe care el şi-o aduce aminte după moartea ei:

Twice in life I’ve been given the choice: as a boy and as a man. The boy chose safety, the man chooses suffering. The pain now is part of the happiness then. That’s the deal.

  1. Oare asa sa fie? atunci trebuie sa lasam totul si sa plecam in America ( vezi post mai vechi, tu ai scris).
    In rest doar de bine!

    PS : ai schimbat BOLD pe STORM?

  2. Am vazut si eu filmul mai demult si aceeasi replica o tin minte si acum,cred ca am scris-o pe undeva pe vreo carte,tin minte ca m-a marcat!E ca atunci cand afli un mare adevar pe care l-ai intuit dar nu a fost exteriorizat!

  3. “Insuportabila usuratate a fiintei”, a lui Kundera, are la final o replica similara: “Tristetea era forma, iar fericirea continutul. Fericirea umplea spatiul tristetii”.

    Probabil dupa o astfel de revelatie incepe drumul spre incelepciune. Pentru cei care il cauta.

Leave a Reply