Un nou blog verde

Blogging-ul are multe in comun cu ecologia: amandoua au inceput prin a fi o moda si au continuat prin a deveni un mod. De viata.

zice Daciana Sârbu pe noul ei blog. Noi doi ne-am cunoscut acum vreo cinci ani, la prima acţiune de curăţenie organizată în Deltă, şi m-am bucurat să văd, de-a lungul timpului, că Daciana a luat tot mai în serios problema mediului până când şi-a făcut din ecologie propria agendă politică de europarlamentar. Bine ai venit în blogosferă, Daciana, la cât mai multe însemnări şi la cât maimultverde!

  1. Nu o acuz pe subsemnata că se înscrie într-o anumită categoria de ecologişti, dar m-am săturat să văd personalităţ de carton pictate în verde.
    Ştiu că ţara asta suferă la capitolul implicarea socială. Sunt conştient că exemplul vine din sfera publică. Se poate înţelege că m-am săturat să văd modul penibil prin care se practică ecologia?
    Îmi amintesc de Nuţi Udrea care planta copăcelul mult visat.

    Semnează Velosoful….

  2. Mai Velosofule… eu iti inteleg indignarea, chiar ti’o si impartasesc. Dar, in afara cazului in care esti chiar Daciana si semnezi cu pseudonim, nu prea se potriveste “subsemnata” in inceputul comentariului tau. “Subsemnata” face referinta la numele ce va sa se afle la capatul textului in care apare. Cel mult s’ar potrivi “semnalata”.

    Nu de alta, da’ ecologia ar trebui sa inceapa in mintea noastra.

    Cit despre Daciana, atita timp cit planteaza copaci sau participa la facerea de cadru legislativ care incurajeaza plantarea, nu stiu cit de important este daca e cartonista sau pe bune. Eu zic ca ar trebui sa’i dam mai mult credit, mai ales daca e salutata de Dragos aici.

  3. acuma am observat că am comis mai multe greşeli (personalităţ, subsemnata), dar tastam la o oră târzie din noapte. sunt de acord cu faptul ca multe personalitati politice vor sa contribuie la intreg procesul de constientizare.
    pe mine ma dispera ca mesajul (Nuţi Udrea aruncă ecologia în oala electorală) e inteles prost si transmis publicului intr-un mod si mai penibil.

  4. @Vicos Observasem ora la care ai scris si m’am gindit ca asta e cauza. 🙂

    Cit despre ceea ce te dispera, cred ca nu prea avem ce face. Unele persoane sint mai publice decit altele. Unele persoane publice ataca subiecte (se folosesc de subiecte) care nu le sint neaparat proprii. Si uneori fac asta intr’un mod penibil. Dar ceea ce ramine este ca subiectul este facut public. Unii se vor lasa respinsi de “trivializare” dar altii vor filtra informatia si vor ramine cu esenta.

    Iti inteleg perfect exasperarea. Dar, cind vine vorba despre astfel de subiecte, incerc sa ma retrag intr’o postura ceva mai indulgenta si sa gasesc partile pozitive, oricit de marunte sint ele.

  5. stimate domnule RADU BUCURENCI DRAGOS te rog sa nu uiti ca jumata esti oltean de-al nostru si te mai rog sa nu uiti si de numele de RADU iar despre campania sa fi verde nu stiu cu ce te putem noi ajuta din Craiova cind aici se toarma betoane si asfalt iar peste o saptamine le sparg si pe astea eu chiar am o dambal in fiecare an plantez pomi la tara deja mi-am facut o mica livada iar la bloc am plantat nuci unul cara am tinut foarte mult la el mi-a fost furat de vecina de la parter este foarte imortant sa mai promovezi legea nucului care nu a fost abrogata . apropo la tara la mine in comuna Goicea este sau mai bine zis a fost un parc care a avut o mica gradina zoologica eu chiar am vrut sa incerc sa il impadresc la loc cu ajutorul unui consilier judetean care mi-a zis ca o sa se intereseze sa ma ajute dar asa aramas poate il cunosti si tu Dan Paloiu prieten cu unchiul tau Laurentiu poate facem ceva impreuna si culmea presdintele consiliului judetean este din aceasta comuna ultima oara cica o sa ia niste fonduri sa il fac la loc dar nu am incredere in ei. astept un raspuns bananamen foto lux craiova acum sti cine sunt sanatate si la mai mare astept un raspuns
    pa

Leave a Reply