Plantări de week-end lângă București

Asociația Terra Ecologica a plantat 1500 de puieți de stejar roșu și nuc negru pe un teren privat din Dragomirești Vale, în apropierea capitalei. Plantările au avut loc sâmbătă, 14 februarie și duminică, 15 februarie, cu ajutorul voluntarilor recrutați prin intermediul unor anunțuri online.

În urma plantărilor, fondul forestier a fost consolidat cu aproximativ 20 de ha de teren cultivate cu pomi. Organizatorii de la Terra Ecologica au ales să planteze într-un spațiu privat deoarece au obținut acordul de plantare mai rapid decât în cazul domeniilor publice.

Plantările din Dragomirești Vale vor continua și după 1 martie și au nevoie de susținere financiară și a voluntarilor. Voluntarii se pot înscrie pe lista de discuții impaduriri at yahoogroups punct com, iar cei care vor să susțină financiar acțiunile de împădurire pot scrie la adresa simona_dragusanu at yahoo punct com.

  1. Stiu ca nu-i frumos sa dau io repede cu noi intr-o initiativa frumoasa, insa daca s-au facut pe un teren privat, Adm. Padurilor a creat acolo si un fond forestier sau a lipit respectiva bucata de “viitoare padure” la un fond forestier existent, pentru a se supune legilor forestiere? De ce intreb asta? Pentru ca nu as vrea sa ne trezim, ca dupa ce oamenii astia de buna credinta s-au chinuit, perste vreo 10-20 de ani proprietarul taie toata padurea, ca sa faca si el un ban gramada!

Leave a Reply