MaiMultVerde va planta puieți de stejar și alte specii ajutătoare sâmbătă, 4 aprilie și duminică, 5 aprilie, pe o suprafață de 5 ha din Dragomirești-Vale, jud. Ilfov.
La plantări sunt așteptați 200 de voluntari pe zi. Detaliile de înscriere le găsiți pe site-ul MaiMultVerde. Plantările de la Dragomirești-Vale au rolul de a consolida o mică parte din ceea ce a fost cândva centura verde a capitalei.
Acțiunea de plantare de la Dragomirești-Vale este inițiată din fondurile strânse la evenimentul Gala Verde, organizat de MaiMultVerde, Cosmopolis și Televiziunea Română.
toate aceste actiuni sunt de laudat.
totusi, pe mine mult mai mult ma vor bucura vestile despre reciclare, ghenele separate, campaniile de informare a romanilor privind modul in care sa isi separe gunoaiele, campaniile de educare a romanilor care inca nu stiu ca trebuie sa-si depuna gunoiul menajer in punga, care trebuie legata ca sa nu degaje chestii si mirosuri in aer si abia apoi aruncata in ghena.
ma tem ca plantarea copacilor nu ii opreste pe oameni sa bage, prin gunoi, tot felul de chestii in pamant.
si nu ii opreste sa isi spele masinile pe strada, in fata blocului, lasand apa murdara cu detergent sa se scurga in pamant.
nu inseamna “mai mult verde” mai mult decat “mai mult verde”?
vin si eu ..vin si eu..daca tie iti este greu :)))..
As fi venit cu drag, dar sunt plecat in acel weekend. M-am si inscris pe maimulverde in sensul asta. Vor mai fi ocazii…
plec cu tasuleasa social la plantari, pentru o romanie verde un copacel sadit. 🙂
o sa pun pe blogul personal poze de la marea plantarea bistriteana.
http://victorperdevara.wordpress.com
De ce pe un teren privat?
Multumesc!
Am o intrebare. Vreau sa impaduresc un hectar de teren agricol cu frasini. Stii daca pot beneficia de subventii si cui trebuie sa ma adresez? Imi cer scuze daca intrebarea este inoportuna, dar poate ai dat peste informatia asta candva. Cred ca e vorba de subventii UE, dar mai bine intreb. Multumesc.
By the way, felicitari pentru initiativa! As veni la plantat, dar am un bebe mic. Next time.
“Ecologistii sunt ca pepenii: verzi pe dinafara, rosii pe dinauntru.” – Konrad Adenauer.
Bolsevicilor…democratilor…
Salut!
Respect MaiMultVerde, Bucurenci si echipa!!!
Recomand sa aratati rezultatele muncii voastre de anul trecut, noi romanii suntem sceptici rau de tot!
Teren privat?? Eu inteleg, poate altii nu! Iar ca si ONG trebuie sa asiguri maxima transparenta.
Bravo!!! Respect pt voi!!!
Pai eu tocmai asta nu inteleg…de ce un teren privat?
de cateva zile mi-a fost adusa in atentie o “isprava” savarsita de Ocolul Sivic din Corcova Mehedinti si anume,defrisari in masa.Doresc sa atrag atentia asupra gestiunii catastrofale a padurilor din zona si a defrisarilor iresponsabile (unele in curs!) efectuate de Ocolul Silvic Corcova, Jud. Mehedinti.
Sub pretextul substituirii speciilor fara valoare economica, de ex. carpen, OS Corcova defriseaza specii de cvercinee (stejar, cer, gorun…) intocmind acte false de exploatare a masei lemnoase.
Aceste taieri sunt facute in ras (defrisare totala) pe suprafete intinse, in zone care ar trebui protejate datorita riscului alunecarilor de teren, incalcandu-se toate principiile unei exploatari rationale.
Defrisarile sunt facute in fasie pe directia curbelor de nivel, pe pante de peste 40%, contrar recomandarilor tehnice de specialitate.
In urma sesizarilor facute de mine catre Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare – Ramnicu Valcea, Garda Nat. de Mediu, Politie, astazi a fost efectuat un control in doua parchete din Sat Corcova. In plus de neregulile indicate mai sus, au fost gasiti 37 de arbori care nu au numar de inventar iar marcile sunt ilizibile si aplicate recent (se observa in pozele atasate). Oficial marcajul a fost efectuat in 27.08.2008, marcile aplicate atunci distingandu-se cu usurinta de cele aplicate fraudulos. Utilizarea frauduloasa a marcii reprezinta infractiune. Marcajul a fost efectuat personal de ing. Tutunaru Gheorghe, Sef Ocol Silvic Corcova, fapt reconoscut de dansul azi in fata comisiei de control.
Incercand sa ne implicam in buna dezvoltare a regiunii, astazi vrem sa denuntam si sa incercam sa punem capat acestor practici. Exista pericolul, in ciuda controlului inceput de ITRSV, ca toate aceste fapte sa fie musamalizate datorita relatiilor, interventiilor directorului Ocolului Silvic Corcova, ing. Tutunaru Gheorghe. Suntem constienti ca din pacate asa se intampla in majoritatea cazurilor de incalcare a Codului Silvic. Astazi, atata timp cat nu este ridicata masa lemnoasa, nu sunt eliminate buturugile sau marcile frauduloase, se pot constata neregulile la fata locului. Stiu ca este exact opusul mesajului dvs. referitor la marea plantare, dar sper sa se gaseasca macar cateva voci care sa se ridice si in ajutorul nostru . Ceea ce v-am relatat mai sus, se intampla la inceputul saptamanii . Astazi…….., deja s-a transformat intr-un real conflict !
@Horia
Este un teren pus la dispozitie de un particular care doreste sa aiba peste 20-25 de ani o mica gradina publica (este dorinta lui expresa – ca acest teren impadurit sa fie la dispozitia tuturor celor interesati). Si am incheiat si un acord cu el care prevede ca terenul sa nu fie defrisat.
@Mufa
Multumim! Rezultatele noastre de anul trecut sunt (si) aici: http://issuu.com/maimultverde/docs/mmv_raportanual_ptweb_2
Se pare că lucrurile începe să capete contur.
*încep. îmi cer scuze… 😀
totul ar fi mai usor daca nu ar exista atatia ratati dezorientati, iar conducatorii ar planta si ei.
toate, NU, bune SUPER BUNE
si totusi, aruncatu o privire la cele dspre CSR…..Corporaţiile sînt responsabile? Pe bune?
….. De ce aş sprijini gratuit un proiect făcut pe sute de mii de euro?….
http://subiectiv.ro/media/unde-se-greseste-in-romania-cind-vine-vorba-de-csr/
@ Miruna
Aham rezultate sunt eu le cunosc, dar … poate cer prea mult si ma puteti impusca pentru asta … ce fain ar fi un filmuletz facut cu acel elicopter realitatea cu imagini ale terenurilor plantate de voi in anul 2008…cred ca asta ar arata cel mai bine rodul muncii voastre ….
Multumesc
…p.s. incarc pistolul 😀
binenteles ca vin… pardon, venim:D
@Miruna
Si eu aveam o problema cu faptul ca terenul este privat, si consideram ca ar fi nevoie tocmai de un acord/protocol etc. cu proprietarul care sa specifice mentinerea copacilor o perioada cat mai lunga de timp. Se pare insa ca deja v-ati gandit la asta. Asa da!