3 lecţii despre fund raising

Gheorghe DinicaAcum doi ani şi ceva, când am rescris strategia de finanţare de la “Salvaţi Delta”, am inclus în prezentarea pe care am făcut-o la Adunarea Generală a Asociaţilor trei replici din Filantropica lui Nae Caranfil. Sunt principiile după care mă ghidez şi azi în activitatea de strângere de fonduri şi care m-au ajutat între timp să fac rost de peste 2 milioane de euro pentru proiecte de protejare a mediului.

Vineri, la MAE, la invitaţia Sandrei Pralong, am reluat lecţiile din Filantropica şi, tot la sugestia Sandrei, le public acum şi pe blog.

“Mâna întinsă, care nu spune o poveste, nu primeşte pomană! Fii profesionist, ce Dumnezeu!”

“Uneori, trebuie să nu te îmbraci în zdrenţe, dacă vrei să primeşti pomană; ăsta-i un lucru pe care dobitocii ăia din guvern încă nu l-au înţeles.”

“Gândeşti mărunt: nu-i nici o ruşine să ceri, ruşine e să nu primeşti.”

  1. Sper ca nu folosesti doar Filantropica in activitatea ta.
    Poate ne spui si ce tehnici de comunicare utilizezi cand incerci sa convingi diverse companii sau persoane sa doneze pentru Delta.

  2. Multumesc, multumesc ca mai exista oameni ca tine care se preocupa activ de mediu pentru ca majoritatea doar zic ca se implica, dar cand vine vorba sa si faca ceva se fac ca uita..

Leave a Reply