S-a redeschis Cicloteque

MaiMultVerde, Unicredit Ţiriac Bank şi Universitatea din Bucureşti” au anunțat de 1 aprilie redeschiderea Cicloteque, centrul de închirieri de biciclete lansat la jumătatea anului trecut în București. Nu a fost păcăleală, centrul îi așteaptă cu porțile deschise pe toți cei pasionați de mersul pe bicicletă, în același loc (Bd. Kogălniceanu 36-46) și la aceleași tarife ca anul trecut.

De la lansarea din vara anului trecut, Cicloteque a pus pe două roți 2000 de utilizatori, dintre care 200 de abonați și 1800 de utilizatori de agrement, însumând 4,624 de ore circulate efectiv cu bicicleta și un credit de 14 tone CO2 eliberați din atmosfera poluată a capitalei.

Anul acesta, Cicloteque vă pune din nou la dispoziție bicicleta ca mijloc de transport urban alternativ. Toate informaţiile despre centru sunt disponibile pe pagina de web a proiectului: www.cicloteque.ro

  1. Numărul de 92.480 km parcurși de bicicletele Cicloteque a fost calculat cu aproximație, la o medie orară de 20km/h. Un automobil scoate în atmosferă, în medie, 150 g CO2 pentru fiecare din acești km, adică 13.872.000g (aproape 14t CO2) per total.

  2. Intr-adevar, e un lucru admirabil acest centru de inchirieri; problema lui este ca nu va rezolva mai nimic din greutatile traficului bucurestean.
    Ce inseamna 1800 de “utilizatori de agrement”? persoane care din cand in cand mai au chef de o tura cu bicicleta, apeleaza la Cicloteque, se plimba 1 ora si toata lumea e multumita.

    Daca se vrea cu adevarat folosirea bicicletei drept alternativa la mijloace de transport poluante, cred ca atentia trebuie indreptata spre persoanele intre 20-40 de ani. In ce mod? simplu, prin crearea unor piste de biciclete utile, bine conectate; unde sa fie create? acolo unde lucreaza majoritatea tinerilor din Bucuresti, adica Pipera, Aviatorilor, Baneasa. O retea bine pusa la punct ar determina multi tineri din acestia sa se deplaseze cu bicicleta la serviciu. Exista vreo 2 piste decente, pe bd Aviatorilor si Kiseleff dar nu exista o conexiune intre Piata Victoriei si Piata Unirii, care este esentiala.

  3. Florin, nu cred ca proiectul poate solutiona marea problema a traficului, insa el incurajeaza mersul pe 2 roti si poate “da idei” soferilor impatimiti.
    Personal, admir initiativa Cicloteque, implementarea insa lasa de dorit: duminica am asteptat 2 ore pt a inchiria o bicicleta, desi in fata mea erau mai putin de 10 oameni. In orice caz, plimbarea mi-a dat idei si am de gand sa imi achizitionez o bicicleta.

Leave a Reply