Apocalipsa după noi doi

Mâine, împreună cu Mihai Tatulici Doru Buşcu, voi analiza cele mai vehiculate ameninţări apocaliptice, de la  ora 12.00, la “Comentezi?”, un talk-show online semnat de Cotidianul.ro, moderat de Costi Rogozanu şi transmis în direct pe Cotidianul.ro/Videochat.

Cele patru subiecte principale de dezbatere vor fi: extratereştrii, pandemia, încălzirea globală şi perspectiva războiului nuclear. Mai multe aici. This should be fun…

Later edit: nu mai e cu Mihai Tatulici, e cu Buşcu. Cică pe Tatulici l-a chemat Vântu.

  1. 1. Ai spus ca nu esti prea interesat de extraterestrii si de razboaie nucleare fiindca nu poti face nimic sa le previi. Uite ce poti sa faci usor.

    a) Pentru a nu fi distrusi de extraterestrii trebuie sa fim pregatiti. Ca sa fim pregatiti trebuie sa fim informati. In particular, trebuie sa stim daca exista si daca da cam pe unde sunt, ce fel de civilizatie au si asa mai departe. Poti sa contribui foarte usor la un efort global de localizare a extraterestriilor mergand la http://setiathome.ssl.berkeley.edu/ si urmand instructiunile de acolo pentru cum poti dona putere de calcul de la calculatorul tau.

    b) In prezentarea lui Schelling de cand a luat premiul Nobel (vezi link mai sus) este identificat unul din principalele motive pentru care NU am avut un razboi nuclear extins pana acum, asa cum se prezicea dupa al doilea razboi mondial: exista o opinie publica puternica impotriva armelor nucleare, chiar daca nu total justificata. Este foarte important sa intelegem cum putem mentine aceasta opinie si pentru asta ar putea fi util sa intelegem cum s-a format. Ai un blog cu multi cititori si conduci o organizatie care urmareste schimbarea opiniei publice (in domeniul ecologic). Imi vine sa cred ca poate ai ceva de contribuit la a mentine opinia impotriva armelor nucleare.

    Binenteles ca instalarea SETI@home si scrierea din cand in cand pe blog impotriva armelor nucleare n-o sa rezolve vreuna din probleme. Nici folosirea de becuri economice n-o sa rezolve problema incalzirii globale, dar totusi o faci, pentru ca stii ca e parte a rezolvarii problemei.

    2. Mai sus nu am dat nici un link legat de una dintre cele patru “teme principale”. Remediez cu un filmulet haios legat de incalzirea globale, despre care probabil stii:
    http://www.storyofstuff.com/

    3. Nu s-a vorbit deloc despre una din temele principale, bolile. Daca nu cumva s-a vorbit in timp ce plangea fi-miu si n-am auzit :p

  2. O gramada de discutii cu si despre papusi!….cu miza mult mai mare.
    Zilnic vedem in media copii razgaiati, copii schizoizi, unii vorbesc dar nu stiu ce spun, altii vorbesc dar nu spun nimic, unii nici macar nu stiu sa vorbeasca dar toti sunt aproape isterici si combat.
    Conflictul politic actual isi are originea in anii `970.
    In acei ani, aveam o securitate infiltrata de politruci KGB, reziduuri ale istoriei Ana Pauker, Brucan, Gkeorghiu Dej, Ceausescu, Iliescu cu luptele lor pentru putere si mugurii unei infiltrari de profesionisti tineri ai KGB. Tinerii profesionisti KGB nu se prea iubesc cu invechitii politruci, dar pana la urma le sunt subordonati.
    Ceausescu, pentru a-si consolida pozitia, inventeaza noua indoctrinare, cea patriota, nationalista, profesionista, care incepe vanatoarea de KGB si incepe curatenia, usor, usor si apoi in anii `980 ajunge la securitatea pe care o cunoastem.
    In `990 in epoca Iliescu – Militaru, informatiile romane, desfiintate si reinfiintate, sunt infiltrate iarasi de cele doua curente KGB, si de alte servicii straine.
    Astfel politrucii KGB il sprijina pe Iliescu si greii lui.
    Apropo v-ati intrebat care este rolul Partidelor Socialiste intr-o societate capitalista mondializata? Sunt cele mai demagogice partide, pentru ca nu au nici o posibilitate sa-si indeplineasca promisiunile pe termen scurt si pe termen mediu si lung, politicile lor ducand la retardare economica! Prin definitia lor, intr-o societate capitalista nu pot fi decat partide de opozitie. Pe tema asta singurele state corecte sunt SUA care au eliminat miscarile socialiste si China care conduc autoritar cu Partidul Comunist o economie capitalista, in interesul statului China
    Va este cunoscut numele de Mu’ammar al-Qaḏḏāfī asa numitul colonel Gaddafi? Si ce a reprezentat el? Cine credeti ca poate negocia cu el recuperarea banilor Romaniei din Libia, si sa si-i insuseasca?
    Petrolul din spatiul ex-sovietic este controlat de…….? KGB -ul fostilor tineri profesionisti?
    Cine poate negocia economic cu succes cu Kaz Munai Gaz?
    Raspunsul ambelor intrebari este unul singur Patriciu! Adica Patriciu este la vedere.
    Si acum ajungem la Antwerpen! In perioada razboiului rece, tarile Benelux erau tari libere pentru intalnirea sau vanarea internationala a spionilor, cu conditia ca actiunile respective sa nu fie indreptate impotriva gazdelor. Aici era un varf al spionajului si contraspionajului romanesc, inclusiv al curatitorilor de KG- isti.
    In `997, Basescu, relativ necunoscut este Ministrul Transporturilor si in `998 Ciorbea este demis.
    In 2001 Basescu preia PD, un partid de 7% in cadere libera si il aduce in 2008 la un scor de 32%.
    In 2000 devine clar ca PNTCD este neinteresant ca atare fiind infiltrat inca de la reformarea din `990 este faramitat si practic desfiintat.
    As mai remarca si relatia foarte buna a diplomatiei austriece cu varfuri din PSD, si cu zona Patriciu, si scurgeri de comentarii secrete in presa care avantajeaza sau il sustin pe Adrian Nastase sau pozitiile lui.
    Avand acest peisaj ne intrebam ce se va intampla, tinand cont de ascensiunea rapida a PD-L si cu Basescu la al doilea mandat? Si intelegem afinitatea de alianta PSD si PNL ambele partide avand in spate doua fete ale aceleiasi monede. Si chiar si UDMR are afinitati cu alianta PSD PNL.
    Tinand cont de forta celor care sunt in spatele scenei politice, si de miza care este in joc, enuntul ca prezidentialele de anul acesta sunt pe viata si pe moarte pare a fi corect.
    Intrebarea mea este de ce media joaca anti-Basescu? Redactorii din media sunt chiar nestiutori? Sau locul este prea caldut? Sau au fost gata cumparati?
    In anii `99x au fost ruinate toate resursele care ii generau valuta lui Ceausescu, pentru ca apoi principalele rezerve si resurse sa fie instrainate, si PSD-ul nu este de loc strain de ceea ce am putea considera contracte dezavantajoase.
    Erste a anuntat public ca ramane in Romania dupa ce Petromul a anuntat ca ramane in Romania sa dea benzina romanilor!
    Nu sunt PDL-ist! Dar ma simt pus in continuare sa aleg intre trei rele! Adica doua: KGB sau Basescu?
    Ceausescu nu a avut curajul sa opereze in CF instrainarea proprietatilor taranilor cooperativizati, in schimb Iilescu, prin legea 18 a dat liber furturilor, inclusiv trecerea in CF a proprietatilor la CAP ca sa se poata pierde urma terenurilor si sa se fure in liniste si pace.

Leave a Reply