Ieri seară, la Ateneul Român, la Gala Societăţii Civile, MaiMultVerde şi-a adjudecat un premiu şi o menţiune şi a fost partener în alte două proiecte, care au primit fiecare câte un premiu.
Am primit Premiul II la Secţiunea “Protecţia mediului” cu Cicloteque (finanţator: Unicredit Ţiriac Bank; partener: Universitatea din Bucureşti). La aceeaşi secţiune, Realitatea TV a luat Premiul III cu “România prinde rădăcini“, un proiect în care suntem parteneri, alături de Petrom şi Romsilva.
Platforma de voluntariat maimultverde.ro (finanţator: Fundaţia Unilever) a primit o menţiune la Secţiunea “Comportament civic şi participare publică”. La aceeaşi secţiune, prietenii de la Tăşuleasa Social au primit premiul III pentru Verde003, un proiect ai cărui co-organizatori suntem, alături de Coca-Cola HBC România. E o recunoaştere pe care Tăşuleasa Socială o merita de multă vreme, e bine că a sosit în cele din urmă, le doresc din suflet să primească la anul Premiul cel mare.
Mi-a făcut plăcere să văd o ediţie mult mai reuşită a Galei Societăţii Civile decât cea de anul trecut. Organizarea mult mai bună, public mult mai numeros şi mai îngrijit îmbrăcat. Mi-a dat senzaţia că oengiştii încep să se respecte mai mult decât o făceau până acum.
Cu Miruna Cugler, manager de comunicare la MaiMultVerde
M-am bucurat tare mult să văd printre câştigători proiecte pe care le admir, oameni pe care-i preţuiesc, prieteni care-mi sunt dragi: Asociaţia Kogayon (două Premii I şi Marele Premiu), T.E.T. Alexandria cu Festivalul Ideo Ideis, OvidiuRom, Asociaţia IHTIS, Hospice Casa Speranţei, Salvaţi Delta, Voluntari pentru Idei şi Proiecte, www.eunublochezintersectia.ro. Faptul că oameni care până mai ieri îşi vedeau de treabă în indiferenţa sau neştiinţa restului societăţii sunt astăzi aplaudaţi pe scena Ateneului Român pe mine unul mă face mai optimist cu privire la viitorul României.
Şi nu doar aceste proiecte, pe care le cunosc personal, merită recunoaşterea primită. Toate proiectele care au primit lauri ieri seară mi s-au părut de toată isprava şi merită felicitări.
Două cuvinte despre premiul primit pentru Cicloteque, un proiect la care ţinem enorm: am dedicat acest premiu miilor de bicicliştilor care-şi riscă zilnic viaţa pe străzile Bucureştiului pentru ca acest oraş să devină, peste ani, o metropolă în care se poate pedala în siguranţă. Acest proiect există datorită implicării generoase a Unicredit Ţiriac Bank, unul dintre puţinii noştri sponsori care nu şi-a retras finanţarea pe timp de criză şi care le-a permis bucureştenilor să se bucure şi în 2009 de singurul centru de închiriat biciclete. Mulţumiri se cuvin şi Universităţii din Bucureşti şi mai ales Rectorului acesteia, profesorului Ioan Pânzaru, care a sprijinit de la bun început acest proiect, l-a găzduit şi l-a încurajat să continue.
Mai trebuie să le mulţumesc şi pionerilor acestui domeniu, celor care au promovat primii mersul pe două roţi, Asociaţiei Bate Şaua, organizatorii Veloruţiei, o iniţiativă care ne-a inspirat şi ne-a convins că Cicloteque este un proiect urgent şi necesar.
Dar marele câştigător de ieri seară nu a fost doar o organizaţie, ci un întreg sector: proiectele de mediu au câştigat cele mai multe premii, la cele mai multe secţiuni. E un semn bun, înseamnă ce eforturile pe care ecologiştii le fac de ani de zile încep să dea în sfârşit roade. Am tras cu toţii puternic aer în piept ieri seară. Iar acum mergem mai departe.
si se pare ca cel mai bun proiect cultural a fost Festivalul Plai din Timisoara. extraordinar. nu ma asteptam 🙂
ii felicit pe cei care il organizeza, am participat la fiecare editie si de fiecare data a fost o experienta minunata…
Felicitari pentru premiile obtinute aseara! A fost, intr-adevar, o gala frumoasa, iar premiile au rasplatit succesul proiectelor. Ne-am bucurat cand Voluntari pentru Idei si Proiecte a castigat mentiune la sectiunea Educatie si Cecetare cu proiectul Scoala de Vara Romania Secolului XXI. Bucuria ne-a fost cu atat mai mare cu cat editia de anul acesta este in plina pregatire.
http://www.scoalasavara.com
Felicitari pentru premiile obtinute aseara! A fost, intr-adevar, o gala frumoasa, iar premiile au rasplatit succesul proiectelor. Ne-am bucurat cand Voluntari pentru Idei si Proiecte a castigat mentiune la sectiunea Educatie si Cecetare cu proiectul Scoala de Vara Romania Secolului XXI. Bucuria ne-a fost cu atat mai mare cu cat editia de anul acesta este in plina pregatire.
http://www.scoaladevara.com
M-am bucurat teribil pentru Asociatia Studentesca Volunari pentru Idei si Proiecte.A fost un proiect reusit, iar editia de anul acesta se anunta a fi una la fel de reusita.E uimitor cum niste tineri pot organiza un proiect national.
http://www.scoaladevara.com
Felicitări pentru premii! Le-ați meritat cu vârf și îndesat!Mulțumim totodată pentru aprecieri si sper ca anul acesta să te avem mai multe zile alături de noi la Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis, mai ales că ne propunem să îl ”înverzim”, însă despre asta vom dezvălui mai multe la momentul potrivit 🙂
Succesuri!
textul asta parca e sscris de Zana Suprizelor la sfarsitul emisiunii: multumim sponsorilor nostrii….
…totusi, bine ca sunt 🙂
si felicitari voua ca aveti curaj sa fiti diferiti
Data viitoare poate faci dansul de care ziceai pe scena 🙂
Si pe mine m-a bucurat ca organizatorii de la Millenium sunt jumatate membri PRIME. GG!
Multumim! Pana acum cativa ani, putin stiau ce e acela un ong sau turuiau vreo definitie dintr-un dictionar. 80% sau mai mult din voluntari erau tineri sau liceeni cu dorinta de a aplica la facultati occidentale unde aveau mai multe sanse daca adaugau la cv sectiunea “voluntariat”. toate astea pana intr-o zi cand cineva a revolutionat sistemul, l-a modernizat si l-a facut cunoscut. eu pe tine te asociez cu acesta schimbare in bine, pentru ca ai avut curajul sa faci “altceva” si a mers :). multumesc din partea mea si a multor alti romani ce au invatat mai multe si pretuiesc madiul inconjurator :).
‘LACRIMA RUTIERA’ – GALA SOCIETATII CIVILE 2010.
STOP GENOCIDULUI RUTIER.
SINGURUL PROIECT AL UNEI INFIRME IN CARJE VICTIMA A TRAGEDIILOR ACCIDENTELOR RUTIERE.
PROIECT DISPRTUIT IN ROMANIA, APRECIAT DE CONSILIUL EUROPEI SI DE ONU.
Proiectul Corneliei Galavan unei infirme in carje victima a unui accident rutier. Initiativa proiectului are la baza coruptia, abuzurile si legislatia ce favorizeaza autorii acestor tragedii precum si indiferenta si pasivitatea statului fata de ‘genocidul rutier’ in care au decedat 60.000 de OAMENI in ultimii ani. Proiectul care se deruleaza anual din 2001 comemoreaza victimele tragediilor rutiere cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier devansand cu 6 ani initiativa Guvernului in acest sens. Proiectul care a fost apreciat pentru implicare civica de personalitati marcante atat din tara dar mai ales din strainatate cum ar fi presedintele Comisiei Europene Manuel Barroso a fost invitat de catre ONU – OMS a participat la Conferinta Mondiala pentru Siguranta Rutiera ce a avut loc pe 7-8 mai 2009 la Brussels.Dupa aprecieri se pare ca proiectul este mai mult european si chiar mondial decat romanesc.Acest proiect este inedit si datorita faptului ca autoarea lui s-a implicat civic si public intre spitale si instante judecatoresti care nu s-au terminat nici in prezent dupa 13 ani de cosmar petrecuti in ‘malaxorul’ unei justitii de gradante stabilind cu ‘ajutorul’ magistratilor un record penibil in materie in Romania, Europa si chiar in lume avand termen de judecata pe 28.05.2010 la Tribunalul Bucuresti. Cu toate toate greutatile datorate infirmitatii si starii de sanatate precare la care se adauga ‘ajutorul statului’ prin diminuarea pensiei de infirmitate cu 15%, voi organiza cea de a-X-a editie a proiectului ‘LACRIMA RUTIERA’ ce va avea loc cu ocazia Zilei Mondiale de Comemorare a Victimelor Traficului Rutier ce va avea loc pe 21 noiembrie 2010 in Piata Universitatii din Bucuresti.Cred ca proiectul ‘LACRIMA RUTIERA’ nu este apreciat de institutiile statului abilitate in programul national de siguranta rutiera si datorita faptului ca proiectul sustine ca scaderea in 2009 pentru prima data in 20 de ani se datoreaza in primul rand nu programelor si proiectelor initate de stat ci datorita crizei economece si a consecintelor acestora legate de traficul rutier redus.
In cea mai corupta in Romania cea mai corupta tara din Uniunea Europeana, ‘asasinii soselelor’ sunt protejati de o legislatie permisiva ce duce la procese inechitabile in acest sens este elecvent ca intr-un an din 340 de autori de ‘crime rutiere’ doar 20 au fost condamnati la executarea pedepsei in penitenciar, restul au fost condamnati la…libertate !? Pentru magistrati viata celor decedati in tragediile rutiere nu are valoare mai ales cand victimele au calitatea de ‘simplii cetateni’.
60.000 DE MORTI IN 20 DE ANI. MAI MULT DE JUMATATE OAMENI NEVINOVATI IAR STATUL ESTE INDIFERENT SI PASIV.
JUSTITIE RUTIERA REALA PENTRU ‘ ASASINII SOSELELOR ‘
STOP GENOCIDULUI RUTIER !