Fiţă ecologistă

Joi seară mi-a dat prin cap să merg pe bicicletă la petrecerea VIVA!, care împlineşte anul acesta 10 ani. Nu ca să fac vreun “statement”, ci pur şi simplu dintr-o fiţă. Mi s-a făcut milă de toate şmecheriile de maşini care se vor bloca unele pe altele în parcarea Clubului Diplomatic, aşa că am zis să le iau faţa cu ceva la care nici nu se aşteaptă. În plus, am vrut să-mi dovedesc mie că pot să merg îmbrăcat elegant pe două roţi. Ştiam că se poate, dar aveam încă o reticenţă: dacă se pătează / se rup pantalonii, dacă alunecă pantofii, dacă o să-mi fie prea cald, dacă…. dacă… dacă…

Aşa că am lăsat dubiile şi cheile de la maşină acasă şi am pornit la drum. Cele mai multe priviri ciudate admirative le-am stârnit în Herăstrău, care era destul de plin la ora aia. La destinaţie, am pedalat demonstrativ pe lângă şirul de maşini bară-la-bară şi m-am oprit fix în botul petrecerii, la ultimul stâlp de care mi-am putut lega bicla:

Mircea Solcanu, Maria Apostol, Amalia Enache, Dragos Bucurenci

Cu Mircea Solcanu, Maria Apostol şi Amalia Enache

Singura problemă a fost la întoarcere. Îmi uitasem farul la birou şi au fost câteva porţiuni neluminate. Dar a meritat.

  1. Felicitari! Nici eu nu am mers pana acum in costum pe bicicleta. Dar o sa incerc! In TM oricum cu masina nu are rost. Pierzi per total mult timp si nervi. Si mai si dam bani pentru asta (benzina).

  2. eu sunt in Olanda acum… si aici nu e greu sa vezi tipi pe bicicleta. 😀 n-am reusit inca sa ma imbrac in fusta, sa am tocuri si sa merg pe bicla, dar o sa incerc inainte sa ajung la Bucuresti.

    reading about your entrance made my day! congrats!

Leave a Reply