De la murătură la paranoia

dorinstefanJoi, 28 mai, ora 19:30, la Muzeul Național de Artă Contemporană (Palatul Parlamentului, în fundul curţii 🙂 ), va avea loc lansarea cărții profesorului Dorin Ștefan, Carte de bucate de arhitectură.

Catalizatori în instalație vor fi Alexandru Andrieș, Ion Cotenescu, Doina Levintza, iar prezentarea va fi făcută de Augustin Ioan.

Zice Dorin Ștefan:

Instalația este o interfață între carte și public. Murătura este legatura metaforică între cartea de bucate,  arhitectură și o “lege europeană” precum cea care reglementează dimensiunea castravetelui. Este prilej de reflecție asupra ideii de local, regional și global. […] Paranoia e legată de “lege” dar și de arhitectură și de munca arhitectului, care poate fi atins de paranoia, lucrând foarte mult în vecinătatea puterii.

Într-un articol publicat mai demult în Dilema, Casele cele noi ale profesorului Dorin Ştefan, Augustin Ioan i-a făcut un portret la care subscriu:

Dorin Ştefan este astăzi unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai arhitecturii româneşti. O fiinţă avangardistă din construcţie, practician şi autor de manifeste provocatoare chiar când îşi redactează teza de doctorat, profesor dintre cei cu charismă şi personaj prin tot ceea ce face. Este atipic pentru mediul nostru, tocmai pentru că starea sa de normalitate este ultima tendinţă în arta pentru care trăieşte.

Ne vedem la MNAC!

Leave a Reply