Ura virtuală vs. responsabilitatea reală

sperMarti, 7 iulie 2009, la sediul Agenției de Monitorizare a Presei (Calea Plevnei, nr.98, bloc 10C, sector 1, București) va avea loc dezbaterea “Ura virtuală vs. responsabilitatea reală”, organizată de Secretariatul General al Guvernului și de Agenția Națională pentru Romi în cadrul proiectului S.P.E.R.

Scopul evenimentului este de a atrage atenția asupra discursului intolerant propagat prin intermediul internetului și de a supune dezbaterii un cod etic pentru mediul virtual. Dezbaterea va fi moderată de Mircea Toma. Au fost invitaţi să contribuie la dezbatere si la redactarea codului etic: reprezentanți ai unor instituții cu atribuții în prevenirea și combaterea discriminării, ai celor mai importante media online, bloggeri, avocați și membri ai unor organizații de apărarea drepturilor omului.

Mai multe detalii aici

  1. Buna idee. Poate se discuta si cazul Teroristei, care a parasit spatiul virtual exact din aceasta cauza, vaduvindu-ne pe noi de cele mai sincere recenzii la cele mai bune carti.

  2. Pe intrenet, esti cine vrei tu !

    Identitatea virtuala are urmari si in viata reala. Ar trebui sa existe legi mai aspre cu privire la informatiile si modul de utilizare al internetului. Asta cat timp internetul o sa mai fie gratuit…

Leave a Reply