Cât vei mai abuza, Monica Ridzi, de răbdarea noastră?

Nu mă mai întrebaţi dacă a fost scump.
Vă spun: se putea face şi mai scump!

Monica Iacob-Ridzi

Am urmărit cu sufletul la gură filmul evenimentelor din Comisia Parlamentară de Anchetă, aşa cum s-au văzut ele pe blogul lui Tolo.

N-am avut nicio treabă cu ministerul condus de Monica Ridzi, cu toate astea am simţit că scandalul ăsta mă priveşte direct. “Banul public e banul meu” e un clişeu care a căpătat în cazul Ridzi o dureroasă concreteţe: m-am simţit furat, ţepuit, prostit în faţă, făcut şmechereşte ca ultimul fraier.

Am văzut-o pe Monica Ridzi o singură dată în viaţă şi n-am vorbit nimic, dar de când cu serialul lui Tolo am senzaţia că ne cunoaştem de-o viaţă. Indiferent de ce scrie în raportul majoritarilor şi în cel al minoritarilor, indiferent ce vor decide ministrul, prim-ministrul, procurorii sau judecătorii, această anchetă şi-a atins ţinta: a ajutat-o pe Monica Ridzi să-şi dea arama pe faţă şi să ne arate că nu e doar hoaţă şi incompetentă, e şi mincinoasă, neruşinată şi tupeistă.

Ministrul Ridzi ne-a băgat tuturor mâna în buzunar până la cot şi, când am prins-o de mână, ne-a dat cu tifla: “Nu pune mâna pe mine, ţărane!”. Nu-i ajunge că ne-a furat, acum vrea să ne şi prostească.

Nu mă interesează unde s-au dus banii de la MTS. Nu mă interesează decât un singur lucru: cineva care plăteşte aproape 800 de mii de euro pentru ceva ce nu face nici 300 de mii este ori prost ori ticălos. În ambele cazuri, el nu poate fi ministru. Monica Ridzi trebuia să-şi dea demisia din ziua înfiinţării Comisiei Parlamentare de Anchetă. Rămânerea ei în funcţie, chiar şi după ce această Comisie şi-a formulat concluziile, este un scuipat gros pe care Monica Ridzi îl trânteşte pe faţa fiecărui cetăţean român plătitor de taxe.

Nu discut aici de vinovăţie, n-are decât să se pronunţe justiţia în legătură cu asta. Discut de credibilitate. Cine te mai crede astăzi, Monica Ridzi, când te-a văzut o ţară întreagă ce fel de poamă eşti?

Am auzit enormităţi zilele astea: Monica Ridzi a fost atacată pentru că e femeie, greşeala ei a fost doar aceea că “nu ştie să comunice”, atacul face parte dintr-o campanie “împotriva tinerilor din politică”, lui Tolo i s-a propus un post de secretar în MTS. Ministrul Ridzi nu ştie pe unde să mai scoată cămaşa: cu fiecare cuvânt pe care-l scoate pe gură, se prinde şi mai tare în plasa de minciuni şi de înşelăciune la adăpostul căreia spera să ne prostească şi să ne lase cu ochii-n soare.

Nicio explicaţie, nicio scuză, niciun ţap ispăşitor nu o mai pot absolvi pe Monica Ridzi de ceea ce românii au văzut cu ochii lor: comportamentul simulat, de infractor prins cu mâţa-n sac, care atacă disperat pentru că ştie că nu mai are nicio scăpare.

Cât vei mai abuza, Monica Ridzi, de răbdarea noastră? Ascultă cum urlă bruma de conştiinţă care ţi-a mai rămas şi încetează această neruşinare. Dă-ţi demisia şi reperează-ne măcar onoarea, dacă tot ne-ai luat banii. Scuteşte-ne de batjocura de a te mai numi “demnitar”, nu ne mai fă injuria de a face parte din Guvernul României. Nu te purta cu noi cum o făcea Adrian Năstase, de scârba căruia i-am adus pe-ai tăi la putere. Nu ne lăsa, Monica Ridzi, şi futuţi şi cu banii luaţi. Nu merităm asta.

:: Semnează aici pentru demisia ministrului Ridzi.

  1. Ii lipseste taria de caracter. Lasitatea este modul ei de a fi – ipocrita dar si nesimtita. Nu stiu cum poate sa traiasca asa – onoare, stimata doamna, despre asta e vorba: ONOARE!

  2. hmm Ridzi e doar cea care a fost prinsa cu mata in sac. Dar noi stim ca sunt si altii. Eu zic ca multi. Si inca o chestie: acum dragii mei cata incredere mai aveti in Traian Basescu si in PD-L? Cam seamana cu PSD-isti acum 🙂

  3. incredibil cum dna ministru se incapataneaza sa ramana in functia aia. Chiar asa de importanta e functia aia, dincolo de orice demnitate umana? Eu nu mai inteleg genul asta de oameni.

  4. Culmea e ca notorietatea cel putin a posibilitatii vinovatiei lui Iacob-Ridzi nu ii indura pe cei care au puterea de a face ceva sa termine odata cu toata tevatura. Mi s-a luat caci de cand a izbucnit toata treaba mi se striga in fata “Ne fura! Ne fura si sa vezi ce-o sa ne mai fure!”. E obositor scadalul asta si ar trebuie sa inceteze. Ii dam foc intr0o piata si aia e! Si acum cireasa: in timp ce ti-am citit post-ul si am scris comentariul am ascultat “Season of the Witch” al lui Donovan. Scoatem tortele din dulapul strabunicilor?

  5. Bine ca a avut bani de cheltuiala. Daca era ministru al culturii nu ar fi avut cu ce face evenimentul.
    Dupa cum spunea si Pristanda: “…dupa buget, coane Fanica!”

  6. Ridzi are tupeu pentru ca are pe “cineva” care-i tine spatele drept.
    Sa speram ca nu va face curu’ mare in acelasi scaun si ca justitia isi va spune cuvantul. Daca ar fi dupa ea noi suntem niste tarani prosti.

  7. Cool nu? Tanara generatie e identica celei vechi numai ca s-a nascut mai tarziu. Sunt formati de ei , adusi de ei si sustinuti de ei – daca n-ar fi asa n-ar fi fost acolo.Si vai…tineretul nu se implica sa schimbe Romania…

  8. In trecut astfel de oameni cum este doamna ministru, erau linsati. Acum toata presa vuieste, lumea scrie pe blog si stimabilei efectiv nu-i pasa…persista in indiferenta fata de indignarea publica. Vom ajunge oare imuni la astfel de gesturi…vom ajunge sa nu ne mai pese de ce se intampla cu banul public daca nu se ia nicio masura atunci cand este furat pe fata cu nerusinare… sau vom reveni la obiceiurile din trecut? 😀

  9. Nimanui nu-i place situatia, dar trebuie sa recunoastem ca nu e nici primul politician si nici ultimul care se preteaza la asa ceva, iar vina pentru ceea ce se intampla in sferele inalte ne apartine in exclusivitate fiecarui cetatean cu drept de vot care fie am absentat nemotivat la vot fie ne-am pus stampila in deplina cunostinta de cauza…

  10. Pentru ce bani si vrei sa acasa mare,lucrurile pareau a avea desfasurare lenta.., unde era banii Iata cum au evoluat (ametitor de repede) lucrurile!
    foarte bun dupa lege din guvrenul romaniei si dumnezeu este suparat foc pe ministere!! Oameni este ministerul si Asa sa ne ajute Dumnezeu!
    Care este derularea procesului de pregatire in momentul de fata? Ordonanta trebuie sa intre in Parlament pentru a fi votata. Acum se afla la comisia de specialitate. Unele gazete au formulat, intre timp, indoieli, ba chiar au lasat sa se inteleaga ca Parlamentul va tergiversa votarea legii. Dupa opinia noastra, aceasta nu e decat o marunta diversiune pentru pacalirea opiniei publice. La 23 octombrie curent, ministrul Administratiei Publice, Octav Cozmanca, declara: “Preschimbarea acestor documente este o necesitate absoluta” si el prevedea ca va fi incheiata pana la finalul anului 2005 si data viitoarele in anul 2012/2013, deci mai repede decat scrie ordonanta. La comanda, se vor grabi si parlamentarii. Diavolul este nerabdator sa ne inroleze sub sceptrul
    iadului! Si o va face.

Leave a Reply