1. Dragos, dece nu faceti un program national de colectare contra cost ? Eu in suedia primeam cateva coroane pentru o sticla de plastic, erau niste automate, ar fi un vis pentru mediu.
    Este ok ce face MaiMultVerde, dar nu indeajuns. Lasa lacomia banilor sa munceasca pentru natura. Sti ca gunoaiele selectate fac bani pentru firmele de salubrizare ?
    Si daca spui ca este greu sau nu se poate inseamna ca nu stii sa ceri ajutorul unor oameni…

  2. In Germania am vazut ca la supermarketuri se dau bani pentru PET-uri. O gramada de homelessi pe strada aduna orice PET lasat, inclusiv de prin containerele stradale.

    Dar eu cred ca poate functiona si asa, fara stimulente financiare. E nevoie de timp, nu se poate face peste noapte. La mine in zona cand au aparut containerele colorate, cred ca eram singura ‘nebuna’ care selecta gunoiul. Si nu m-am descurajat cand ajungem cu un sac plin de PETuri si gaseam containerul de plastic ocupat cu alte materiale, inclusiv gunoi menajer. Incet incet vecinii vad, proceseaza si apoi cativa se apuca si ei de selectat.

  3. Sper ca nu e problema daca preiau si eu clipul… Multumesc.

    In cartierul clujean in care eu locuiesc e o mare problema vis-a-vis de aceste containere speciale, in care pensionarii arunca la intamplare gunoiul menajer… Am colindat strazile cautand containere curate la alte blocuri, dar nici urma de ele, pe o raza de 1 km de jur-imprejur. 🙁

  4. Foarte interesant totul…si eu iubesc curatenia si tot ce tine de “imbunatatirea planetei si a vietii noastre”…imi place viata sanatoasa si pe viitor cand ma voi muta la Bucuresti,daca ma ajuta Dumnezeu sa ajung acolo la facultate vreau s ama inscriu la mai multe organizatii de salvat planeta si eco.

Leave a Reply