Zice Andrei Pleşu în Dilema Veche:
Fără erudiţie nu se poate. Adică se poate, dar cu mari riscuri. Erudiţia produce însă, uneori, şi grave accese de inadecvare. Mă izbesc mereu de acest derapaj potenţial al ştiinţei de carte, de cîte ori fac băi – inevitabile, dar tot mai dificile – de bibliografie. Savanţii, răpiţi de un soi de furor al detaliului marginal şi al competenţei ne-orientate, se trezesc, din cînd în cînd, în postura ridicolă a zăbăucului solemn: sînt nuca din perete, bîta din baltă, musca din lapte. Nimic nu e mai rău decît gafa, în afară de gafa doctă.
(…) Ce se întîmplă, de fapt, în asemenea cazuri? Mai întîi, textul e citit cu o altă intenţie decît aceea cu care a fost scris. Apoi, curiozitatea e lăsată să se desfăşoare ca o virtute în sine, ca o lăcomie difuză, nefocalizată, risipindu-se, fără discernămînt, în toate direcţiile. Cercetătorul îşi pune toate întrebările imaginabile, cu excepţia celor la care vrea să răspundă textul. De fapt, erudiţia se exprimă, în asemenea cazuri, ca indiferenţă faţă de text. Şi ca voluptate solitară, ca inflaţie vanitoasă a propriei autorităţi.
:: citeşte continuarea
evita sa mai stai descult,sa nu-ti taie cineva degetul mic de la picior;nu de alta,dar nu mai ai cu ce scrie;mai schimbi canalul tv. cand apare vadim?voi bloggerii ,nebagandu-va nimeni in seama,scrieti fara inceput,si fara sfarsit;mi-a spus Isus,ca e nerabdator sa-ti dai duhu’,ca sa te judece aspru;reprofileaza-te,sau mai anima bloggu,ca e tare lugubru si anost