Onţanu se opune retrocedării Parcului Plumbuita

harta_plumbuitaPrimarul Neculai Onţanu de la Primăria Sectorului 2 organizează un miting de protest împotriva retrocedării unei suprafeţe de 4 ha din Parcul Plumbuita duminică, 20 septembrie, de la ora 11:00, pe Strada Ricinului, în zona terenului de joacă pentru copii de lângă Mănăstirea Plumbuita.

Scopul protestului este sensibilizarea opiniei publice cu privire la decizia instanţei judecătoreşti şi a transformării parcului într-o zonă de vile de lux şi betoane, care vor distruge toată vegetaţia şi vor sufoca monumentul istoric Mănăstirea Plumbuita.

  1. salutara initiativa primarului Ontanu, dar poate mai eficient ar fi fost sa fi actionat si inainte de decizia instantei; oricum, daca decizia instantei nu este definitiva si irevocabila se mai poate face ceva, prin actionarea intr-o cale de atac a hotararii; daca hotararea este definitiva si irevocabila, nu stiu daca prin protestul asta se mai poate face ceva, avand in vedere ca aceasta hotarare trebuie pusa in executare..

    oricum ar fi, totusi e bine ca oamenii sa participe la protest pentru a dovedi ca le pasa si nu ca un capital politic pentru primar

  2. @Bogdan: nu e chiar asa. Pamantul respectiv a fost luat din proprietatea omului respectiv si i s-a dat o destinatie publica, in cazul acesta. Trebuie evaluat impactul pe care l-a avut utilitatea publica a terenului asupra populatiei din zona si asupra orasului. Daca acest impact este relevant pentru comunitate, atunci eu zic ca terenul trebuie evaluat iar fostul proprietar despagubit cu valoarea decisa sau improprietarit in alta zona, bineinteles in afara orasului. Daca suprafata de teren nu prezinta o mare importanta pentru comunitate, atunci sa fie retrocedat in natura.
    In acest caz cred ca ar trebui evaluat si aplicate despagubiri.

Leave a Reply