Râul Doamnei

Am văzut astă-vară cu ochii mei aşa ceva pe Someş. N-am făcut infarct, nu mi s-a făcut nici greaţă. M-a apucat doar un fel de jale, ca în versurile lui Goga pe care îmi permit să le parafrazez aici anacronic şi, probabil, inadecvat:

La noi de jale povestesc a codrilor desişuri
Şi PET-uri duce Murăşul şi duc tustrele Crişuri

:: via Zoso via Piticu

  1. Ce de bani !

    Conform viselor fostului ministru al mediului, orice PET ar avea o contravaloare la returnare. Spunea el undeva la 0,5 lei pe unitate PET.
    Pai sincer daca e asa, o sa fiu bogat. O sa fim cu totii bogati. Las afacerea, las totul si adun sticle PET si le transfor in cash.
    Totusi acele sticle veneu de la o groapa de gunoi, trebuia mers acolo si vazut ce se intampla, ca doar nu or arunca basculantele de gunoi direct in rau nu ?
    Apropo, ministerul tocmai a aruncat 16 milioane de euro la Sinaia pentru a face bordura unui parau, puteti sa vedeti in drum spre Brasov minunatia. Deci bani pentru ecologizare sunt, doar ca nu stiu daca ajunge vreun leu pentru aceasta calamitate de deseuri PET.

    Victor MAXIM general manager PEOPLE Inc. Romania

  2. @Piticu, cine-i Pendiuc?

    În altă ordine de idei, nu te creditasem, îmi pare rău. Mersi, @kodeina.

    @Piticu, când fac o ediţie “Bună ca viaţa” despre gunoaie mă laşi să folosesc imaginile? (evident, cu credit)

  3. Trist, trist…

    Din pacate asa ceva nu prea am urmarit la stiri / prin mass-media, se pare ca e foarte greu sa atragi reactii de la opinia publica in directia asta.
    Trebuie sa ne responsabilizam cu totii…

    Ma gandesc ca rolul presei aici ar fi sa derermine unele organisme ale statului sa se “auto-sesizeze” si sa puna la plata pe baietii responsabili (atentie – nu institutiile responsabile, pt ca banii aia ar fi tot de la buget). Individual – Primari ca nu au gropi de gunoi calumea, Garda de mediu ca nu a controlatla timp ca nu sunt gropi de gunoi, un secretar de stat din Ministerul “Verde”, poate chiar Ministrul?

    Daca nu se ia nici o masura de genul acesta, toata lumea o sa aiba senzatia ca asta e doar o stare de fapt, si ca “nu e nimeni de vina”, problema propagandu-se in continuare, nu?

    In alta ordine de idei…
    (nu ca ar face prea mare diferenta, insa…)
    Nu e posibil oare ca acel filmulet sa fie facut dupa niste serii de ploi / la inundatii? De obicei in astfel de “dezastre” se intampla chestii de-astea…

    Oricum, e evident ca daca deseurile respective erau depozitate corespunzator, nici mama inundatiilor nu le-ar fi adus in halul ala…

  4. Mare, mare durere sa vad din nou asa ceva din Ro….eu care de 8 ani tot sper si sper, si ma rog si iar sper sa ajunga civilizatia si acolo…..de ce este cel mai greu pentru Ro sa inceapa cu sistemul PET, si atunci sa vezi cite milioane de voluntari apar din senin, din iarba verde!! Cine este ministrul mediului?? Si mai ales ce are de promis Crin Antonescu sau cine va fii noul presedinte al Ro in curind?? Dragos, poti sa pui intrebarea asta tuturor celor care candideaza la presedintie din partea noastra, romanilor din diaspora?
    Te rog mult si spor la treaba! RESPECT pentru tine si toti colaboratorii tai, mai ales voluntarii!

  5. nu cred ca e mila, jale, etc… suntem patetici ca nu stim sa avem grija de o natura asa frumoasa…

    traim in blocurile gri si uitam ca de fapt sanatatea zace in natura…

    mi-am facut niste analize de curand si am aflat ca am helyobacter pilori… o bacterie care se gaseste in apa pe care o bem… si de vreo 8 ani beau numai apa din comert, nu de la robinet …

    duca-se

  6. vocea e de prisos. vedem si noi.
    lipsa educatiei isi spune cuvantul greu.

    e de actualitate o veche vorba romaneasca: cum nu vii tu, TepeS doamne, ca punand mana pe ei, sa-i imparti in doua cete: in smintiti si in misei, si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni…

Leave a Reply