Loc cu verdeaţă, unde nu este nici petrecere, nici întristare, nici semnal

Vă cer ajutorul. Caut un loc liniştit unde să mă retrag de Sărbători într-un mini-concediu de studiu. N-am o idee precisă despre cum vreau să arate locul ăsta, dar ştiu că trebuie să fie ceva în jurul ideilor de:

  • linişte
  • peisaj
  • spaţiu de lucru (living adică, nu-mi trebuie birou :))
  • auto-gospodărire (n-am nimic împotrivă să mănânc la restaurant, dar n-aş vrea mult personal de serviciu pe unde stau/lucrez)

Ştiu sigur că nu vreau să am de-a face cu alţi oameni puşi pe distracţie şi petrecere. Nu caut resorturi de 5 stele şi nici comunităţi de yoghini. Idealul ar fi, probabil, o vilă ai cărei proprietari s-au săturat de atâta peisaj şi petrec sărbătorile la bulgari.

Dacă ştiţi astfel de locuri sau măcar ceva care seamănă cu descrierea mea, apreciez un semn fie aici, fie pe dragos at bucurenci punct ro.

  1. Sa fie Calimanul, sus pe culme, la cabana meteo. Sau, daca vrei sa bei lapte proaspat dimineata, la Gura Haitii, la Vasile Patza. Sa-i dai binete din partea mea si sa ii stringi mina barbateste. Si saluta muntii din partea celor plecati la Mediterana pentru mai multa vreme. O sa vezi vulpile dind tircoale contemporaneitatii, dar sa nu le bagi in seama, sa astepti numai lupii cei intelepti si a-toate-cele-stiutorii, or veni si ti-or aduce lumina sarbatorilor si inspiratia pe care o cauti. In Calimani inca se aduna nori in curcubee…

  2. te-as chema aici, dar ma tem ca nu o sa poti evita contactul cu alti oameni :). taman de sarbatori ti-a trebuit… eniuei, daca te mai incearca ast gand si in perioade nonsarbatori oriented, vila iaste, liniste iaste, peisaj iaste, autogospodarire – be my guest 😀

  3. banuiesc ca vei primi foarte multe propuneri si va fi destul de greu sa te hotarasti. daca insa te-ar incanta un loc rupt de lume la nord de sighisoara unde ai putea face si echitatie imi poti scrie la adresa de mail.

    toate bune

  4. recomand un loc pe care eu il numesc locul unde se aude linistea. este un loc unde mie imi place sa imi petrec vacantele, loc in care gasesti cite un pic din toate. in plus, de curind s-a deschis si o pensiune excelenta. eu acolo am petrecut revelionul anul trecut si a fost minunat (nu la pensiune, ci in satul respectiv pentru ca avem acolo o casuta de familie construita pe durata a 2 generatii). trec la recomandare: http://www.tebea.ro (gasesti aici detaliile si pensiunea cu pricina se numeste “Trandafirul Galben”). pentru mai multe detalii nu ezita sa ma contactezi pe mail. inca un amnaunt: anul trecut eu cautam semnalul prin curte….

  5. basic_instincts

    un chalet in canton du Valais * suisse, bineinteles nu chiar in centrele urbane sion, sierre, crans/montana. cativa km in afara lor sunt suficienti pentru a gasi ceva zen 🙂 sau un pic mai la nord, in Oberland (Lenk?)
    de fapt, orice localitate micutza in suisse ofera linistea aia pe care aproape ca nu o mai gasim nicaieri.

  6. Doua recomandari:
    – Sibiel, localitate la nici 10 km de Sibiu – o zona de vis ( iar oamneii ce mai, ca la Sibiu )
    – Balvanios cam la 80 Km de Brasov si la vreo 7 km de lacul Sf. Ana. Aici am petrecut un WE de vis, la o pensiune unde nu ai treaba cu nimeni, te face sa te simti ca la tine acasa

    Locuri minunate sunt foarte multe la noi in tara, depinde de starea de spirit cu o zi inaite sa te duci, si atunci alege partea de tara si dute cu inima deschisa, sigur te va primii cineva!

  7. te-ai gandit la paltinis? Nu pentru ca a fost Noica acolo, ci pentru ca un tip foarte cerebral isi cauta acum 50 de ani un loc de retragere care sa-i puna in eclipsa celelalte umori. Nu stiu daca el a venit cu ideea sau securitatea stia de respectivul loc, dar in cazul al doilea ar fi ca in reclama cu albinele/viespile care aleg sucul mai bun: expertii au ales paltinisul.

    Daca iti gasesti o pensiune cu camere bine incalzite, un restaurant pentru mesele zilnice si o mica piata pentru cruditati te-ai scos.

    Intr-o seara poti intrerupe caldura, pui cojocul pe tine si vezi daca merge sa citesti augustin, in timp ce apa intr-un lighean e inghetata.

  8. N-am idee daca intre timp nu ti-ai gasit cumva locul de hodina mult-visat, dar ma pun si eu pe fluturat o batista (alba, curata si calcata, dar neapretata, ca alea-s mai greu de fluturat gratios).
    Zici ca vrei mai degraba casa de oameni. Si chiar asta este, si noi chiar asta suntem (oameni, carevasazica), numa’ ca întru intensele mele regrete, de sarbatorile astea o punem de-un sotron de-o parte si de alta a Canalului Mânecii in loc sa profitam de minunatia de hogeac al copilariei mele, la Sinaia.
    Ditamai apartamentul in casa veche de Sinaia si de sinaieni vechi, de un sarm cu totul aparte (atât casa cât si sinaienii în cauza, bien sûr), cu birou vechi scaldat in lumina fabuloasa, vitralii ici si colo, doua dormitoare si-un living mobilate cu mosteniri de familie, pline de povesti.
    Ai avea vecini deasupra, însa fiecare cu treaba lui, n-ai de ce sa-ti faci griji in privinta asta. Ai mei locuiesc tot in Sinaia, dar în alta casa a familiei (of of, burghejii astia care-a supt sângele la popor!…) si sunt disponibili, in caz de nevoie (si oameni absolut misto, in orice caz).
    In privinta inspiratiei la scris, casa a fost testata si aprobata cu entuziasm si de alte condeie.
    Pentru referinte suplimentare si echidistante, n-ai decât sa-i întrebi pe Runbaby si Printul consort, sau pe Razvan M. de la MMA. (de altfel, ma întreb daca n-ai calcat deja in casa cu pricina, la un Revelion cu mai-sus-citatii, cu ani in urma, când pisica nu era acasa…).
    Si ca tot veni vorba de Anul Nou, s-ar parea ca asta ar fi buba mare, ca s-ar fi anuntat deja ceva lume. Dar ramâne primitoare pentru perioada Craciunului. Sau in restul anului.
    Ai mailul, da un semn daca te intereseaza. Iti pot trimite si ceva poze, intru convingerea finala.

    PS: amintirea celui mai traznit si senzational joc de Fazan pe care l-a vazut Szigetu’ in toata istoria lui ramâne de nesters

Leave a Reply