1. Imi fac curaj si las si eu un comment…te citesc in fiecare zi chiar daca am o varsta in care ce a aparut nou la mall e principala preocupare a majoritatii…si daca aia pro-tevisti isi scot palaria in fata adevaratelor valori eu de ce n as face o?!?asa ca…jos palaria in fata ta!!!

  2. Intr-adevar athitectura lui Dorin Stefan isi are propriul stil, insa asta intr-un context care sa nu implice valorile arhitecturale vechi ale Bucurestiului, pe care astazi avangardismul sticlei si culorilor le acapareaza. Tindem sa ne trasformam intr-o lume in care oamenii nu mai decodifica formele si culorile, si sunt atat de multe elemente cu care ar trebui sa ne mandrim si sa le punem in valoare…trantim in schimb un bloc de sticla langa o arhitectura brancoveneasca. E pacat, foarte pacat!

  3. de acord cu cythera. e adevărat, nu trebuie să semănăm cu parisul, dar trebuie să recunoaştem că parisul are un lucru bun, incontestabil bun: separă ce e vechi de ce e nou, pe cât posibil. din păcate, arhitectura bucureştiului ne reprezintă, e la fel de amestecată, de nehotărâtă şi de afectată de corupţie ca şi noi…

  4. Draga kates, cand ai fost ultima data in Paris? Eu cand l-am vizitat in martie am vazut foarte multe insertii de cladiri noi in centrul vechi al orasului. Problema nu e arhitectura noua langa cea veche, ci modul in care cladirile isi sustin reciproc imaginea, resepectandu-si una alteia stilul arhitectural. Poti sa ai o plomba ultramoderna intr-un sir de cladiri interbelice sau de sfarsit de secol XIX. Daca esti un arhitect bun, intreaga imagine a frontului construit va avea de castigat de pe urma respctivei plombe.
    Stiam multe cladiri ale d-nului Dragan, dar nu prea stiam nimic despre el, iar reportajul acesta mi-a ajuns direct la suflet. Daca scolile de arhitectura din Romania ar avea ca standard producerea de absolventi cu o gandire ca a lui in ceea ce priveste bunul simt arhitectonic si responsabilitatea pentru proiectele semnate, poate n-am mai vedea asa de multa arhitectura roz si nici planuri urbanistice aprobate aiurea.

  5. @Suz: am fost în Paris ultima oară anul trecut. dar nu susţin faptul că în Paris nu sunt deloc asemenea “amestecuri” de stiluri arhitectonice (cel mai bun exemplu de clădire modernă într-un cartier vechi ar fi Centrul Georges Pompidou), ci doar că zona istorică a Parisului este foarte bine conservată . dacă te uiţi din Turnul Eiffel, vei vedea o dispunere “pe orizontală” a clădirilor, precum dacă mergi în cartierul Defense vei vedea clădiri cu design modern şi dispunere “pe verticală”. eu de exemplu sunt de acord cu Centrul Uniunii Arhitecţilor din Bucureşti, mi se pare inspirat şi nu strică specificul zonei. dar ar fi mai simplu dacă şi noi am respecta totuşi un stil unitar…

Leave a Reply