România văzută prin ochii străinilor

Diseară, de la 23.30 pe TVR1, la “Bună ca viaţa”, încercăm să ne uităm cu alţi ochi la România, cea de care ne-am săturat cu toţii. Îi lăsăm păcatele deoparte şi ne concentrăm asupra părţilor ei luminoase, cu ajutorul străinilor care trăiesc aici şi care sunt mult mai puţin înverşunaţi împotriva ţării decât suntem noi înşine.

Am filmat această ediţie la reşedinţa Ambasadorului francez, ES Henri Paul, redecorată foarte creativ de Philippe Guilet de Saint Mart, directorul Festivalului Pasarela. De altfel, cei doi sunt şi invitaţii principali ai emisiunii. Şi, dacă ţineţi minte, n-am mers cu mâna goală – le-am dus vinuri şi brânzeturi româneşti (sugerate de voi) cu care eu cred că ne putem mândri în faţa oricărui străin.

Ceilalţi invitaţi sunt cehul Martin Pacovsky, directorul operaţional al Grupului CEZ, Alexander Kuch, voluntarul Peace Corps care vorbeşte româneşte cu accent maramureşean, specialista în marketing Agathe Hovasse din Franţa şi femeia de afaceri Rafaela Nevreda din Spania.

“Bună ca viaţa” este produsă de Asociaţia MaiMultVerde cu sprijinul Grupului CEZ pentru TVR1.

  1. Sporis Mihai Marian

    Suntem un popor poliglot, dar care arunca gunoiul pe unde nimereste. As prefera sa nu putem vorbi nici o limba straina, dar sa stim sa respecatam macar natura.
    Strainii sunt prea politicosi sa ne spuna in fata ceea ce multi dintre noi deja am spus, mai in gluma sau mai serios: Frumoasa tara, pacat ca-i locuita!

Leave a Reply