Veşti bune pe frontul PCM

Cei care au studiat deja site-ul http://cumcomunici.ro ştiu că preţul cursului PCM include şi costul profilului personal. Vestea bună este că, din ianuarie, deţinătorul licenţei naţionale a negociat un preţ preferenţial pentru România, mai mic cu aproape 100 de euro decât cel anterior. Aşa că acum cursul costă doar 400 de euro, cu tot cu profil. În continuare există reducerea de 100 de euro pentru tineri, în limita a 3 locuri pe curs.

Următoarele cursuri au loc pe 19-21 februarie (aici mai sunt doar câteva locuri) şi pe 9-11 aprilie.

Duminică tocmai am încheiat primul curs livrat angajaţilor unei singure companii, e vorba de echipa Cardif Asigurări. Redau mai jos câteva dintre comentariile primite după curs.

Despre curs

  • Mi-a fost teamă că voi auzi clişee, ori că vor fi mai multe momente în care mă voi plictisi. Dar n-a fost aşa.
    – Roxana Costan
  • Am fost profund impresionată de esenţa, de substratul acestui curs.
    – Diana Adela Rusu
  • Mi-a schimbat viziunea asupra celor din jurul meu.
    – Andreea Iorga
  • O experienţă revelatoare.
    – Cristina Tărăbăneanu
  • Rezultate uimitor de apropiate de realitate.
    – Cristina Stăniloaie

Despre trainer

  • O reală surpriză.
    – Andreea Iorga
  • Trainingul ar fi fost cu siguranţă lipsit de savoare şi de sub(înţelesuri) fără participarea activă a lui Dragoş.
    – Cristina Tărăbăneanu
  • A fost mai mult decât putea face un psiholog la mai multe şedinţe de terapie.
    – Izabel Cuibuş
  1. “…ar fi fost cu siguranta lipsit de savoare si de sub(intelesuri) fara participarea activa a lui Dragos.”

    Sunt sigura…

    Vezi? Nu conteaza doar ce spunem si cum spunem… Totul este CINE spune.

    Felicitari, Dragos…!

  2. Vladimir Ghika
    ( pagina dedicata Printului, rubrica “Scrieri ale Mons. Ghika” – “Convorbiri spirituale” – 4. “Suferinta” )

    Aici…

  3. Vei fi în stare:

    să te faci înţeles chiar şi de oamenii cu personalităţi diferite de a ta
    să-ţi motivezi mai bine colegii (pentru că vei şti care sunt adevăratele lor nevoi)
    să-ţi mulţumeşti cu mai multă uşurinţă şeful
    să-ţi explorezi punctele tari ale personalităţii tale şi să le dezvolţi
    să-ţi identifici tiparele comportamentele distructive şi să tratezi cauza acestora
    să prevezi şi să previi comportamentele distructive ale altora

    Cu alte cuvinte “Cursuri de nivelare a personalitatii si a liberei initiative”
    Tot acest curs, din descrierea care este prezenta pe site este de a ajunge o mica leguma, sa iti nivelezi comportamentul distructiv fata de colegi?
    sa nivelezi comportamentul altora?
    cum poti sa sustii asa ceva?
    nivelare comportamentala.
    hei dar diavolul sta in deatalii nu?
    trebuie sa ne dorim sa fim nivelati mai nou ca sa fim cool?
    cam asa cum e si ecologia?
    oare cate cursuri de genul asta a urmat steve robs de la apple?
    dar murdoch?
    oare bill gates le-a urmat?
    cred ca ei le-au facut ca sa fie distribuite la cei plati pe creier

  4. @ Ciprian
    Daca tu asta ai inteles din prezentare – nivelare – atunci cred ca e bine sa te feresti de asemenea cursuri. Sunt mai bune cele in care inveti cum sa nu-ti pese de ceilalti, cum sa nu asculti cand cineva iti vorbeste si cum sa critici si sa fii cinic inainte de a afla ce are cineva de spus.

    Nu am participat la cursul lui Dragos, sunt trainer ca si el si oarecum ne concuram. Asta m-a si determinat sa scriu aici. Ma amuza insa atitudinea ta si imi confirma inca o data de ce oamenii au nevoie de experiente de invatare (nu neaparat de cursuri): ca sa isi creasca zona de confort si sa fie mai relaxati. 🙂

  5. eu zic sa luam punct cu punct descrierea cursului de pe site si sa imi explici cu ce am gresit
    la un asemenea curs un om cu ceva carti, simple carti, citite iti va bate obrazul si te va intreba de valorile omului, ce faci cu personalitatea omului?
    ce faci cu spiritul liber?
    de ce e nevoie de o modelare comportamentala a ta la nivelul celorlalti si a celorlalti la nivelul tau, cand suntem fiinte libere, singulare prin formare si gandire?
    aaa stiu asta tipa din toti rarunchii socialismul stangist al anilor 68 si acum tuturor li se pare ca filozofia victimei, a asistatului de traineri si diversi guru ai comunicarii, lansata atunci este relevanta pentru progres?
    sunt cursuri de asistare mentala si conditionare psihica pentru ingradirea exprimarii in niste bariere (spre exemplu atitudinea politically corect)
    hei unde e spiritul eroului care sparge tiparele si rastoarna ierarhii pentru binele comun?
    unde se manifesta libertatea de gandire in conditiile in care tu faci cursuri care iti indica spectrul in care sa vorbesti?
    aaa stiu ai libertate de gandire in concediu, te rog frumos du-te si spune asta unui scriitor, unui compozitor etc ti-am dat numai exemple banale ca poate ma intelegi si o sa vezi ce reactie de scarba o sa aiba.

  6. mitut claudiu

    Va propun sa faceti o campanie despre speciile de cale de disparitie de la noi.
    In marsul nostru spre bunastare am uitat complet de biodiversitate,de specii,de ecosisteme si de sanatatea lor.As fii mandru si multumit daca ati face ceva in sensul acesta.
    De ex din Carpatii nostri au disparut in ultimii zeci de ani specii cu care nu ne vom mai intalni.E vorba despre vulturul plesuv si vulturul barbos,dar si zaganul,niste rapitoare mari,sanogene,exceptional de interesante si pe care le vom vedea numai in carti din pacate.Sa nu mai zic de zambru,de bour,de capra neagra,de ras,de dropie.
    Puteti sa va indreptati atentia si asupra speciilor de plante,cu mare importanta biologica,afectate de poluare,de turism excesiv,de lipsa de educatie.
    In Romania nu stiu daca exista programe de protectie a unor astfel de specii periclitate.Ori probabil ca orice lucru de valoare de la noi nu ne intereseaza.
    Va rog sa tratati orice aspect puteti:specii de plante,de animale,de amfibeni.
    Restrangerea habitatelor,poluarea,turismul,defrisarile si constructiile din muntii nostri au un pret mare pt noi toti.E trist si inuman!
    Eu sunt student anul 3 la Universitatea Bucuresti,la Geografia Mediului.Am vazut ca in alte tari,pana si in Slovenia sau Croatia sunt multe astfel de actiuni,iar oamenii sunt constienti de importanta salvarii speciilor pe cale de disparitie.Trebuie sa stim si de ce ne inconjoara,nu numai de ce mall nou s-a mai deschis.
    Va garantez ca ar fii un subiect bun,frumos,si pt copii,si pt oameni mari.Si poate se vor uita si fundatii,oameni de stiinta si se vor trezi din amorteala si vor face niste treaba.Pt ca nu cred ca fac nimic,nu se vede,nu sunt sprijiniti;haideti sa le dam vizibilitate.Sa impulsionam putin acest domeniu.Destul traim intr-o tara mai saraca;daca ne pierdem si biodiversitatea nu ne mai ramane nimic.Ne vom lauda cu paduri goale.
    Nu uitati:specii pe cale de disparitie.Pe zi ce trece suntem tot mai singuri,si nu stiu daca vom trai clipa cand vom ajunge singuri pe Terra.Ora de ora ne parasesc vietuitoare cu care impartim acest pamant,si care nu ne mai ajunge.Suntem lacomi.Iar animalele nu pot riposta.Ele se retrag incet,in liniste si suferinta si parasesc tabloul biologic al vietii.Asa cum noi avem nevoie de ele,acum in al 12-lea ceas si ele au nevoie de noi.Pt aceasta dramatica extinctie suntem vinovati doar noi.Astept sa vad ce faceti.Multumesc!
    Cu respect,
    Claudiu Mitut

  7. Ciprian,

    Observ ca opiniile noastre merg in directii diferite si inchei aici scurta conversatie. Iti respect opinia si iti recomand metaforic “sa iti golesti ceasca de ceai, inainte de a turna altul”. Altfel nu vei putea niciodata sa observi cu adevarat ce se intampla in jurul tau sau sa intelegi ce vor sa spuna cei cu care conversezi sau discuti.

    Sunt dispus sa avem o conversatie, nu o discutie, prin viu grai, altfel risc sa fac febra musculara la degete 🙂

    P.S. Fii sigur ca am citit ce scrie Dragos pe site si mi se confirma banuiala initiala: traim in lumi diferite. Eu am ales-o pe cea in care vreau sa ii inteleg pe ceilalti, sa fiu tolerant si sa invat cat mai mult. Pana la urma, fiecare dintre noi isi alege atitudinea si felul in care relationeaza cu lumea. Si pentru asta nu are nici o scuza.

    Iti doresc succes in lupta ta contra conspiratiei mondiale a “nivelarii” 🙂

  8. @Rareş
    …domnule,
    ceea ce îi recomandaţi lui Ciprian vă lipseşte şi dumneavoastră.

    @Dragoş
    ….PCM-ul ăsta: faină metodă de a mai face rost de nişte notorietate, bani sau încredere în sine, aşa-i?

  9. mda, imi place atitudinea asta, te invit fata in fata sa avem o discutie, dar exprima-te liber aici fara sa calculezi sanse si metode de abordare, fata in fata sunt aceleasi sanse pentru cineva care a studiat tehnicile de interpretare si manipulare a discutiei, cel mult obtii un punct mort.
    sunt dispus la argumente logice care sa imi aduca o lumina noua asupra convertirii la gandirea unica, structurata si fara derapaje
    poate ma insel, poate ca documentatia mea in domeniu este inadecvata cine stie, poate nu am citit aceleasi carti, eu avand acces doar la unele mai vechi si nu inteleg necesitate transformarii la locul de munca sau aiurea in tramvai intr-o societate de tip “Equilibrium”

    oferi un loc la un curs de comunicare?
    sau vrei la o cafenea?

  10. nu pot sa editez comentariul de mai sus
    nu pot sa nu remarc ca te-ai ferit sa raspunzi la intrebari, poate ca ar trebui sa incepi de aici ca prim pas de abordare a problemei.

    nu am zis nicaieri ca sunt adeptul unei miscari de rezistenta impotriva unei miscari mondiale conspirationiste, asa ca nu face presupuneri, este o observatie empirica dupa studiul acestor traininguri si scopul lor, cand ceva ti se arunca in ochi trebuie sa te documentezi si asta e concluzia mea.

Leave a Reply