Pace picnicarilor!

gunoaie_picnicariÎţi plac picnicurile cu happy-end? Atunci eşti coordonatorul de voluntari pe care-l căutăm pentru ca picnicarii ce abandonează gunoaiele în natură să dea de gustul curăţeniei.

MaiMultVerde și Golden Brau te cheamă timp de 3 luni la voluntariat, în perioada 1 mai – 31 iulie, într-o campanie de curățenie și muncă de convingere ecologistă a „picnicarilor” neglijenți de pădure, plajă sau stepă.

Coordonatorii selectaţi vor ajunge cu echipe de voluntari MaiMultVerde în Regatele Micilor din judeţele Argeş, Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Gorj şi Hunedoara. Voluntarii vor oferi celor ieşiţi la iarbă verde saci şi mănuşi pentru strânsul gunoaielor şi vor pune o vorbă bună pentru natură, de dragul curăţeniei.

Coordonatorul de voluntari va reprezenta MaiMultVerde în teritoriu și avea responsabilitatea să:

  • ajute la obținerea parteneriatelor și aprobărilor cu primăriile și firmele de salubritate din zonă (perioada 20 aprilie – 1 mai)
  • recruteze 50 de voluntari din zona lor și să îi coordoneze la desfășurarea acțiunilor din perioada 1 mai -31 iulie
  • cunoască și să predea instructajul de curățenie deopotrivă pentru voluntarii din subordine și picnicari

MaiMultVerde înscrie coordonatori de voluntari cutezători şi convingători pe adresa asociatia [at] maimultverde.ro până la 20 aprilie 2010. Şoptiţi în mail numele şi prenumele, vârsta şi un număr de telefon.

Pe ei, pe grătarele lor!

  1. da, coordonatorii de voluntari vor fi la rândul lor asistaţi şi coordonaţi de catre un membru al echipei MaiMultVerde, pt. îndeplinirea responsabilităţilor enumerate mai sus. Cei selectaţi vor primi mai multe detalii după 20 aprilie. mulţumim.

  2. DE ce NU SE FACE NIMIC IN SENSUL demararii unei campanii de infintare a politie padurilor cu baza solida si diverse legi aplicabile in asa fel incat romanul sa poata invata pe drum ceea ce trebuie sa faca.
    Aici unde locuiesc eu o mana de romani cu zeci de maini de seminte au iesit afara la “mancat” si dupa ceva timp o amenda de aproximativ 400€ le-a ajuns la fiecare in parte prin posta.Pare incredibil insa cert este ca ustura destul si te face sa te razgandesti atunci cand vrei sa iesi din casa si sa iti aplici cojile de seminte pe asfaltul din fata blocului.

  3. adidelavalcea(niciolegaturacumaneaua)

    salut! vreau sa stiu daca la Valcea exista filiala” mai mult verde”, iar in cazul in care nu este, de ce sa nu facem. Avem un oras frumos, cochet, chiar daca ne-am remarcat prin arestari de autoritati si hacheri, avem si alte valori. eu cel putin asa cred. astept un raspuns! multumesc.

  4. O intrebare: de ce la mai mult verde publicati si sectiunea de news si, diferit, blogul? Sectiunea de news nu are RSS, deci nu poate fi urmarita usor, asa ca de multe ori pierd evenimentele pe care nu le anuntati pe blog (pe care-l urmaresc prin RSS).

  5. cred ca am nevoie de instructaj deoarece nu reusesc sa conving lumea din jurul meu sa nu arunce gunoie oriunde apuca. la ultimul gratar am stat cu sacul de gunoi dupa ceilalti (unii se ametisera si cand terminau de baut bere aruncau cutia aiurea pe care eu o cautam apoi sa o pun in sac).

  6. @Claudia am avut mai multe acţiuni educative de tip ‘green police’cu voluntari. încercăm abordarea constructivă şi nu ne-am propus să intervenim în schimbarea mentalităţilor prin soluţii coercitive, dar e de înţeles rezonul propunerii tale. mulţumim

    @maniak ştim că picnicarii şi-au împânzit grătarele peste tot. o reţinem pe asta cu Prahova la picnicari de top 🙂 mulţam

    @adidelavalcea(nebucuraniciolegaturacumaneaua) momentan nu există filiale MaiMultVerde în ţară, ci doar în Bucureşti, dar, în momentul în care ne vom extinde, luăm în calcul Vâlcea ca punct verde strategic;) mulţumim

    @Irina acţiunile vor avea loc în perioada mai-iulie şi se vor desfăşura şi în timpul săptămânii, nu doar în week-end-uri

    @steleverzi mulţumim mult pentru observaţie. vom implementa cât mai curând soluţia tehnică pentru ca ştirile de pe maimultverde.ro să poată fi preluate prin RSS

    @alina coordonatorii de voluntari vor primi instructaj calificat despre tehnicile paşnice de abordare şi comunicare cu picnicarii nesimţiţi. avem încredere că funcţionează în ciuda barierelor de gunoi existente între ei şi noi:)

Leave a Reply