Dezbatere despre obezitate

eobesitydayAzi, de la 9.30, moderez la Palatul Parlamentului dezbaterea „Excesul ponderal şi obezitatea în România – cauze şi soluţii”, organizată cu două zile înaintea Zilei Europene Împotriva Obezităţii (ZEIO), sub înaltul patronaj al Preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Participă înalţi demnitari din sănătate şi din educaţie, medici, nutriţionişti, sportivi şi antrenori sportivi, psihologi, reprezentanţi ai industrei alimentare şi ai celei farmaceutice.

ZEIO este o iniţiativă a Parlamentului European, susţinută de Parlamentul României, şi îşi propune să prevină şi să combată excesul ponderal şi obezitatea. Peste 1,6 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de efectele acestor afecţiuni cronice.

Cel care a lansat ZEIO anul trecut în Parlamentul European este fostul deputat român de origine maghiară Csibi Magor. Între timp, Magor s-a lăsat de politică şi realizează proiectul Think Outside the Box pentru Hotnews.

:: implică-te online şi semnează petiţia împotriva obezităţii pe obesityday.eu

  1. adidelavalcea

    Indiferenta si ignoranta pot naste in timp suferinte de neimaginat. Obezitatea este cauza unor astfel de stari, nu trebuie bagatelizata prietene Alexandru, poate tu nu ai o problema, dar sunt foarte multi diabetici, cardiaci, etc, iar unii nici macar nu stiu.Noi avem un talent deosebit de a prelua ceea ce este mai rau din occident. O zi buna.

  2. De ce la Palatul Parlamentului?
    Cred ca ar fi mai util ca aceste campanii,dezbaterii sa se faca oamenilor de rand care chiar au nevoie.Nu stiu daca acolo au acces si restul lumii si chiar daca ar avea,accesul ar fi limitat.In provincine cand putem participa la astfel de evenimente?
    Daca nu citeam pe acest blog nici nu stiam ca exista astfel de initiative.

  3. Pentru a sarbatori o astfel de zi as propune mai degraba sa iesim cu totii in parcuri si sa ii incurajam pe cei obezi in a face sport. Grupe speciale la sala pentru obezi, cursuri gratuita de gatit sanatos speciale pentru ei si cu aceent pe viata sedentara pe care o duc.

  4. Foarte bine. Să dezbată! Doar să nu taie salariile, pensiile si alocaţiile cu 100%, ca măsură de combatere a obezităţii.

Leave a Reply