Les adieux à l’Olympia

Vineri vorbisem la prânz cu Florin Tricorache, unul dintre cursanţii PCM, despre Jacques Brel şi despre ultimul lui concert la Olympia, pe care l-am văzut acum mai bine de 10 ani pe o casetă VHS şi care mi-a rămas întipărit în memorie ca “cel mai brelian” Brel cu putinţă. Am revăzut fragmente din concert pe DVD-ul triplu cu Brel pe care mi l-am cumpărat acum trei ani de la FNAC, dar niciodată concertul întreg.

Ieri dimineaţă Florin mi-a făcut o bucurie enormă: mi-a adus DVD-ul Les Adieux à l’Olympia! Nu m-am putut abţine şi am proiectat câteva melodii într-o pauză ca să verific dacă nu cumva amintirile se alteraseră. Dar n-a fost aşa: Brel, aşa cum mi-l aduceam eu aminte, poète, musicien et acteur à la fois, era acolo, întreg, neschimbat.

M-am trezit azi cu el şi mi-am dat seama ce dor mi-era, de fapt, să-l ascult. Mulţumesc, Florin!

  1. Rodica Fintescu-Saligny

    Multumesc mult! A fost o mare bucurie pt o seara de dumineca. Jacques Brel mi-a fost atat de drag in tinerete si nu mi-a trecut nici acum. Auzisem de concertul de adio, dar nu l-am vazut/auzit pana acum. Cam prin 69-7o pe magnetofonul Tesla B4 ce la vremea aia era ehei! fam. Cosasu de fapt sotia de atunci a acestuia mi-a imprimat tot ce la vremea aia era JB.
    INCA O DATA MII DE MULTUMIRI !

Leave a Reply